05 december, 2012

Sticka en litterär hatt

Bara för att jag tittade på den där bedårande stickboken för hundar och deras hussar för ett tag sedan, så tycker Amazon nu att jag ska vara intresserad av den här: Literary Knits, 30 Patterns Inspired by Favorite Books. Det är hemskt att de känner mig så väl, för visst har de rätt ...


I Literary Knits finns det mönster för stickade saker med inspiration från Pride and Prejudice, Moby Dick, Narnia, Wuthering Heights, The Cather in the Rye och en handfull andra klassiker. Sjalar, vantar, tröjor ... det verkar som att man kan göra en hel litterär garderob (om man nu till äventyrs skulle vilja vara klädd i stickat från topp till tå). Det blir bara mer och mer tragiskt att jag när det kommer till handarbete är totalt hopplös. Får se om jag kan övertala mor min kanske; hon har alla stick-gener som jag saknar.

3 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Nä men hallå så snyggt!! Blev väldigt sugen på att bli en hejare på att sticka nu:D

Anonym sa...

Åh! Min mamma är galen i att sticka och virka. Vill ha en litterär hatt! Urtjusigt ju!

Calliope sa...

Om man går in och tittar på boken på Amazon kan man se fler bilder ur den; jag tycker att även många av de andra mönstren ser fina ut. Skulle t ex gärna vilja ha ett par av de där tjocka sockarna ur Wuthering Heights :)