14 juli, 2011

Ny del i den perfekta deckarserien för alla boknördar

Vid mitt senaste besök på English Bookshop i Gamla Stan, Stockholm, fick jag en hemskt glad överraskning när jag hittade en ny del i serien om bokbindaren Brooklyn Wainwright. Hade ingen aning om att den redan hade kommit ut - men hey, desto gladare blev ju överraskningen!

Jag älskar den här serien, tämligen oreserverat. (Lika bra att erkänna det omedelbart.) Murder under cover är fjärde delen i serien, och står sig bra jämfört med tidigare delar. Här får Brooklyn i uppdrag att restaurera en gammal bok som hennes vän Robin tagit med sig från sin senaste resa till Indien. Men knappt har Brooklyn tagit emot boken förrän Robin dyker upp på hennes tröskel, chockad, förvirrad och täckt av blod... Horror, horror!

Det låter lite småfånigt, men så är The Bibliophile series inte heller böcker man läser för de fantastiska deckarintrigerna. Snarare handlar det om att nörda loss fullständigt i Brooklyns trevliga sällskap - bokvänner emellan. Humor, underbara miljöer från San Fransisco och en inte så liten dos bokkärlek gör serien till en klar favvo. Missa icke, ety då slår jag er på näsan!

Här och här kan du läsa om de tidigare delarna i serien.
Och här kan du hälsa på hos författaren Kate Carlisle som skrivit böckerna om Brooklyn.

6 kommentarer:

Cicci sa...

Det låter som en riktigt mysig serie. Har beställt första delen nu. :-)

Calliope sa...

Ja, så kul! Hoppas att du gillar!

Cicci sa...

Jag har nu varit inne på förlagets sida och är helt salig! :-) Har hittat massor av böcker som jag vill läsa. Har tidigare läst en hel del deckare med tröttnat på att läsa de oftas så sammhällskritiska och hemska (ju grövre våld desto bättre verkar vara mottot) deckare/kriminalare som svenska författare producerar.Men nu har jag hittat precis den sorts deckare jag vill läsa. Tack för tipset än en gång! :-)

Calliope sa...

Ja, de har hur många roliga serier som helst! Bra att du sade det, för jag tror att det är många känner som du. Där finns en massa kul!

Jenny Magnusson sa...

Tack för tipset. Gick genast in och klickade hem en beställning. Låter underbart och vilka fina omslag!

Cinnamon sa...

Oh vill läsa!