19 november, 2010

Stora stygga varulven

Gary Oldman, en varulv, en medeltida by, musik av Karin Dreijer Andersson - det finns en del som talar för att jag kommer att gilla Catherine Hardwickes nya film Red Riding Hood. Som hörs av titeln utgår den från sagan om Rödluvan, men lägger dessutom till en varulvstwist. Believe the legend. Beware the wolf, väser de i trailern.
Och trailern, ja. När jag först ser den tror jag att jag av misstag har klickat på fel film och fått upp Twilight istället. Scenen där de båda huvudrollsinnehavarna möts i ett romantiskt (och naturligtvis hopplöst & förbjudet) ögonblick under ett träd fullkomligen skriker Edward & Bella. Hardwicke själv har sagt i intervjuer att Red Riding Hood - varulvstemat till trots - inte alls är lik Twilight. Hm. I beg to differ.

Så ett nja är väl intrycket av filmen så här långt. Naturligtvis kommer jag se den i alla fall (jag menar - Gary Oldman! Varulvar!), men superpeppen utebli än så länge. Mest ser jag nog fram emot att höra vad Karin Dreijer Andersson hittar på med musiken; hon är alltid bra. Dessutom ska hon tydligen synas i filmen och spela i några scener. Spännande!

Red Riding Hood har premiär i mars nästa år. Kika på trailern så länge:


6 kommentarer:

Sara BE sa...

Tänkte precis samma sak som du när jag såg trailern. Min spontana tanke var också (vid ungefär 0:12):
"Använde man verkligen hårvax på medeltiden?"

Men det kanske kan bli kul ändå ... Visste inte att Karin Dreijer gjorde musiken. Kul!

Bokomaten.. sa...

Vet du, jag trodde ocskå att det avr en Twilight-film eller spinn-off eller något när jag såg trailern igår, men fattade galoppen på slutet när de tryckte lite ner på den röda kappan, hehe. Klart man kommer se den.:)

Alices och Lyras Bokhylla sa...

Catherine Hardwicke har en förmåga att alltid försöka tuffa till det, precis som i Twilight. Och trailern i alla fall känns lite för cool för att riktigt passa Rödluvan. Duh. Men jag kommer nog i alla fall att se den också.
/L

Metronyx sa...

Annars tyckte jag att den tecknade versionen "Hoodwinked" var bra ; b
Hursomhelst - Gary Oldman = se !

Calliope sa...

Med andra ord - alla är lagom skeptiska men alla går och tittar ändå! Ska bli kul att se vad vi ger den för dom sedan :)

Cinnamon sa...

Håller med dig. Jag tänker direkt på Twilightsaga. Men jag kommer inte att se den..inte på bio iallafall.