24 november, 2010

Kära tomten!

Idag är det precis en månad kvar till julafton. Istället för att få panik över allt som ska göras innan dess, tänkte jag ta tillfället i akt att lite diskret påminna tomten om vad jag önskar mig i julklapp. Ingen hint är ju för tydlig när det gäller julklappsböcker, eller hur?

Inte så få av önskelistans böcker är såna som hamnade där redan i somras. Att gå runt i de amerikanska bokhandlarna under vår resa var lika delar trevligt och hemskt. Några av titlarna som jag såg där och fortfarande vill ha är de här:

Victor D LaValle - Big Machine

Sarah Hall - The Electric Michelangelo och Stephen Wilkes - Ellis Island: en roman som låter superspännande och en alldeles underbar fotobok som visar hur det såg ut på Ellis Island innan de började renovera och fixa i ordning de gamla husen. Härligt spooky och övergivet.

Graham Robb - The Parisians

Dessutom har det kommit en väldans massa nya, skojiga delar i serierna jag läser.
Kate Carlisle har till exempel kommit med del nr fyra i The Bibliophile Mysteries. Den heter The Lies That Bind. Deanna Raybourn har också gjort klart del fyra av sin serie om Lady Julia Grey: The Dark Road To Darjeeling. Stark vill ha-faktor här.

Och så det som är nytt och roligt i största allmänhet och som jag inte alls är avundsjuk på er som redan har hunnit läsa (har ju sett en och annan recension här på bloggarna):
Louise Welsh - Naming the Bones
Kate Morton - The Distant Hours
Susan Hill - The Small Hand

Ack, ack, ack. Jag antar att det är bäst att jag inte gör listan längre. Tomten ska ju inte bryta ryggen när han ska bära hit alla paket... Så. Önskelistan insänd. (Jag utgår naturligtvis från att tomten läser Calliope Books. Det borde han göra.) Nu återstår det bara att försöka vara snäll och samla god karma.

3 kommentarer:

Alices och Lyras Bokhylla sa...

Ja, jo, min lista är minst lika lång. Vi får hoppas att Tomten är tillräckligt tekniskt lagd för att läsa bloggar.
Var du på Ellis Island? Jag var där, och tittade på bland annat en väldigt fins utställning med gamla möbler och liknande som fanns där innan renoveringen. Mycket visuellt gjort. Ellis Island rekommenderas!

Lyra

Calliope sa...

Jepp, jag var på Ellis Island och såg nog samma utställning som du - jag blev helt fascinerad av alla gamla saker och av den väldigt speciella stämningen som kom från öns historia. Superspännande! Ett besök på Ellis Island rekommenderas varmt till alla som är i New York.
Fotoboken jag önskar mig är stor och fantastisk vacker. Fotografen hade tillträde till ön före de gamla byggnaderna renoverades och gjordes om till museum, och han tog helt underbara bilder. Jag kikade i boken i en bokhandel i NY men den var för stor att frakta hem, tyvärr...
Hoppas att tomten är snäll mot oss båda!

a-lo sa...

Jag är också mycket förtjust i Susan Hill. Har kollat efter hennes Mrs de Winter på biblioteket ett tag, men den verkar svår att få tag på. Men hon har ju skrivit mycket annat så nu blev jag lite sugen på att läsa Hill igen. The small hand kanske?