22 november, 2010

Sara eller Sigrid?

Augustprisutdelning ikväll - vad tror vi?
Åtminstone kan vi ju gissa att det i praktiken är en kamp mellan Sara Stridsberg och Sigrid Combüchen. Combüchen är favoriten tydligen, åtminstone om man ska tro artikeln i Sydsvenskan där bland andra Adlibris säger att de redan har köpt på sig ett lager av Spill.
I samma artikel kan man också läsa att det bara hänt en enda futtig gång att priset i den skönlitterära klassen har gått till en bok från ett förlag som inte tillhör antingen Bonnier- eller Norstedtskoncernen. Kvällen ikväll torde inte heller bättra på det, eftersom Stridsberg är utgiven på Albert Bonniers och Combüchen på Norstedts. Gråt ett grand för så trista fakta, för att tala med Harriet Löwenhjelm.
Hur som helst: jag tror att Sara Stridsberg vinner. Återstår att se om jag eller Adlibris har rätt. Galan börjar 17.30.

UPPDATERING: Jag trodde fel och Adlibris trodde rätt :) Grattis Sigrid Combüchen! Och Norstedts, får man tillägga. Vilket år för förlaget, först knep de Nobel och sedan August också... Bra jobbat!
Grattis även till ungdomsklassens vinnare Jenny Jägerfelt (som glädjande nog tillhör den lilla skaran som ges ut av ett mindre förlag: Gilla böcker) och fackboksklassens Yvonne Hirdman.

2 kommentarer:

Holly Hock sa...

Jag höll egentligen på Sara, men det spelar ingen roll, Sigrid är värd en August. Och du är också värd en utmärkelse, så det har du fått av mig. /Therese

Calliope sa...

Ooh, man tackar! Jag är lite kass på att följa upp de där utmärkelserna och skicka dem vidare, men ändå :)