08 maj, 2010

Poe blir skräckteater i sommar

I sommar blir det skräckteater utomhus i Malmö när Malmö Stadsteater sätter upp pjäsen De dödas skrik. Den bygger på fyra noveller av Edgar Allan Poe och kommer att spelas under några kvällar i augusti när mörkret fallit, för att få den rätta läskiga känslan. Publiken får ta plats på teaterns innergård och skådespelarna ska utnyttja hela omgivningen - allt från gården till de omkringliggande husen. Första föreställningen är 4 augusti.

Jag tycker det låter vansinnigt kul & kommer definitivt att boka biljetter!

Läs mer om föreställningen i Sydsvenskan.

4 kommentarer:

a-lo sa...

Spökteater verkar vara en sommargrej i Malmö. Vi var och såg utomhusteatern Kvinnan i kanalen förra året där man bland annat blev uppskrämd i Malmöhus.

Poe lär ju säkert också bli nåt speciellt.

Hellre barfota än boklös sa...

Poe är ju verkligen en av mina favoriter. Hade varit hur trevligt som helst att kunna gå på detta. Tyvärr är Malmö lite för långt bort.

Metronyx sa...

Åh skriver uppsats om Poe nu, synd att Malmö ligger liiite för långt ifrån min hemstad. Men det hade varit kul att se. Vet du vilka berättelser man valt ?

Calliope sa...

Uppsättningen bygger på fyra av Poes skräcknoveller – ”Den svarta katten”, ”Det skvallrande hjärtat”, ”Huset Ushers undergång” och ”William Wilson” - säger i alla fall Sydsvenskan :)