10 maj, 2010

John Ajvide Lindqvist berättar om Lilla stjärna

Det finns en enda sak som skulle kunna få mig att flytta till Stockholm och det är alla trevliga arrangemang med bokanknytning. Det är tyvärr bara att inse att det inte finns hälften så mycket sådant i resten av landet.
Om precis en vecka, måndagen den sjuttonde maj, är det till exempel skräckkväll på Södra teatern då John Ajvide Lindqvist möter Kristina Lugn i ett samtal om hans nya bok Lilla stjärna. Jag håller på och läser den just nu - och behövde inte komma längre än till sidan sexton innan jag lyckligt konstaterade att jag var rejält uppskrämd - så hur kul hade det inte varit att få höra honom berätta om den? När det dessutom är i kombination med Kristina Lugn, anar jag succé. De känns som två personer som nog kan locka fram det bästa hos varandra och jag utgår från att det blir ett spännande samtal.
För fler detaljer om kvällen - se här.

8 kommentarer:

Evalinn sa...

Det låter som en toppen-kväll, får kolla upp det!

Calliope sa...

Gör det! Kolla för mig också :)

Mikael Holmström sa...

Åh, det kommer ju få John att verka ännu bättre... :-D
Eftersom han är en av mina absoluta favoritljudboksläsare envisas jag med att vilja läsa den som ljudbok, och eftersom jag är snål och tycker att det är tråkigt att äga ljudböcker envisas jag med att låna den på biblioteket... 12 personer före mig i reservationskön! Nå, den som väntar på något gott etc...

tinastar sa...

Åh, jag håller också på och läser den nu. Jag har lite ont i magen hela tiden när jag läser; den är verkligen så där krypande läskig som en riktigt bra "skräckbok" ska vara.

jenny sa...

Tack snälla Calliope för infon, detta hade jag helt missat- trots att jag bor(& trivs fullkomligt...)i nämnda stad!Jag&pojkvännen har nu inhandlat biljetter och ser skarpt fram emot vad som borde bli ett toppenmöte(med dessa två helt fantastiska personligheter..!)All thanks to you.

Calliope sa...

Hoppas du och mannen får en toppenkväll, Jenny! Skriv tillbaka & berätta hur det var sedan!

jenny sa...

Här kommer rapport om Ajvide/Lugn-kvällen! Vi gick därifrån med ett leende på läpparna och lite ont i käkarna- det blev gapskratt(!)flera ggr under det ganska korta(ca 50 min) men my underhållande, knäppa, och charmiga samtalet mellan John & Kristina. Hon inledde med att tala om att hon ju var ovan i rollen som intervjuare, och att det kändes ovant att ha uppmärksamheten fäst vid en annan människa än sig själv, så länge...(fniss i publiken). Men jag tyckte nog att hon på sitt eget underbara sätt(totalt okonstlat & minst sagt personligt)fixade det my bra.Vi fick reda på att John skrivit en pjäs som ska sättas upp på Dramaten(!!), att han har flera scener inför de kommande två böckerna klara för sig i huvudet(nästa bok trodde han ska komma att heta "X" och utspela sig runt en kärlekshistoria mellan två äldre män, och boken efter det kan komma att handla om- Palmemordet..!) Så jag känner mig väldigt glad att ha varit där, okonventionellt, otvunget och supertrevligt tror jag sammanfattar kvällen!

Calliope sa...

Ooh, tack för den rapporten! Det låter som om det var en riktigt trevlig kväll - jag önskar verkligen att jag hade kunnat vara där.
Känner mig dock lite tröstad av att höra att det är fler böcker på väg :)