28 maj, 2010

The story of my life

Jag var deppig.
Jag köpte böcker.
Det kändes bättre.

Hm. Att jag använder böcker som verklighetsflykt/snuttefilt/belöning/muta (välj själv lämpligt alternativ) är ingen nyhet, men idag blev det så tydligt att jag vart tvungen att skratta lite åt mig själv. Lätt uttråkad och anti efter en seg tågtur anlände jag till Göteborg, tänkte mörka tankar, funderade på vad jag skulle göra medan jag väntade på anslutningsbussen, bara råkade gå förbi SF-bokhandeln - och vips, så hade jag en fylld påse i handen. Och var på mycket bättre humör än jag varit innan. Vem sade att man inte kunde köpa sig lycklig? Inte jag i alla fall.
Nu väntar tre fina, nya titlar på mig: Kate Mosses The Winter Ghosts, Patricia Briggs Cry Wolf och Nene Ormes Udda verklighet.
Lyckan är aldrig längre bort än närmaste bokhandel. Det känns tryggt.

9 kommentarer:

Boktoka sa...

"Lyckan är aldrig längre bort än närmaste bokhandel." Det var nog det finaste och sannaste jag hört på länge. Mitt nya devis tror jag.

Bokbabbel sa...

Håller med boktoka, det där ska bli mitt nya motto! :)

(Mycket bekant beteende det där förresten)

Cinnamon sa...

Jag känner igen mig i din beskrivning Calliope...:)

Sandra sa...

Jag håller fullständigt med Boktoka. Jag känner mycket väl igen mig...fast jag klickar hem böckerna istället.

MariaH sa...

så sant... o det skall bli intressant att höra vad du tycker om Cry wolf sedan

Bokomaten.. sa...

Vilket citat! Skönt att höra att du piggnade till också.:-) Nu är det inte långt kvar till det stora äventyret! Tänk på det när du behöver piggas upp!

bokhyllan sa...

"Lyckan är aldrig längre bort än närmaste bokhandel". På pricken rätt! Ett citat värt att komma ihåg! =)

jenny sa...

Det var tamejfan det finaste jag hört se´n jag konfirmerades;-)Instämmer till 700%!!(och dina inledande rader skriver jag under på till ännu fler %...)n

Calliope sa...

Fint att höra att jag inte är ensam om min last! :)
Jag tänker mig att läkare åt såna som oss skulle kunna skriva ut presentkort på böcker istället för recept på lyckopiller.