05 maj, 2011

Här ligger jag och blöder

Jag har läst många bra ungdomsböcker på sistone; först var det Cirkeln och sedan Kapitulera omedelbart eller dö. Nu är det dags för nästa: jag lånade med mig Augustprisbelönade Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld. Jag läste ut den i två sittningar, för den var bra! Läsa-läsa-läsa-bra, ni vet. När man bara måste fortsätta, ett kapitel, två, tre, nu borde jag...Här ligger jag och blöder handlar om Maja, som när boken börjar gör just det - ligger och blöder. Hon har råkat såga av sig yttersta tumspetsen på en lektion i skolan. Tummen blir starten på en rad märkliga händelser i Majas liv.
Jag ska inte säga för mycket om vad som händer, för det är egentligen bäst om man inte vet något på förhand. Men tro mig när jag säger att det här är en bok som bör läsas. Både av tonåringar och vuxna.
Och slutet! Gah. Jag gråter faktiskt när jag läser det, det gör jag. Så starkt är det.

Andra som också har läst: Boktoka, Ooof Bok, Bokhora och Malin the Writer.

3 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Och jag! Det har blivit många ungdomsböcker för mig också på sistone, men det är ju bara kul då de är så bra!

Mikael Holmström sa...

Och jag som också sågade av mig tummen - nej, förresten, slipade gjorde jag - i skolan. Kanske är upplagt för igenkänning? :-)

Sara sa...

Hoppas du fortsätter och läser hennes "Hål i huvudet" också. Bitter roman om ett uppbrott med mycket svart humor. Jag gillade :)