23 december, 2010

Tag en bok och bygg en gran

Snöstorm? Inte köpt gran ännu? Lugn, det finns alternativa lösningar. I sann "man taget vad man haver"-anda, kommer här tips på bokliga granar att bygga så att du slipper gå ut i kylan.


Mycket chic, med gröntonade blad och allt. Jag hade nog dock valt något annat än ett äpple på toppen - en stjärna, kanske? Och förresten, ÄR det ens ett äpple? Det ser ut som en blandning mellan en tomat och Rudolfs borttappade nos. Nåja, det kan väl modifieras en smula.

Den här varianten är nog nästan att föredra, om inte annat bara för att man kan bygga den utan att förstöra böckerna. Mycket praktiskt, kan jag tänka mig: när jul är slut borstar man bort snön, slår ihop böckerna och packar in dem i hyllan i väntan på nästa december. Käckt. Det enda som saknas är belysning, men det går säkert att ordna.

Tack till Instructables och Real Simple för bilder!

7 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

En mandarin tror jag att det är :-) God Jul Calliope!

Calliope sa...

Aha, en mandarin kan det nog vara, ja. Smart!
God jul till dig också Lyran!

Alices och Lyras Bokhylla sa...

Åh, vilka fina granar! Synd bara att man nästan inte har några gröna böcker. Kanske får några i julklapp så att det går att genomföra. : )

Merry, bookish, X-mas!

/L

Evalinn sa...

Kul! :-)

Metronyx sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Metronyx sa...

Åh dessa felstavningar, jag tog bort förra inlägget för att jag stavar som en kråka : D God jul och tack för all bokinspiration i år

Calliope sa...

God jul till er allesammans!