16 januari, 2009

Sweet weekend


Jag måste verkligen lära mig att gå hem på fredagarna utan att köpa med mig böcker. Det är annars min motsvarighet till andras runda förbi Systemet; jag passerar kassan på jobbet och väljer ut en eller två ur den gigantiska hög saker jag lagt undan. Men jag kan liksom inte få det där rätta helg-lugnet om jag inte vet att jag har nya, olästa böcker att tillgå. Idag blev det Neil Gaimans The Graveyard Book (som har legat länge) och Alexandra Potters Who's That Girl (som vi fick in ny idag) som fick följa med hem. Jag hade helt missat att Potter var på väg med en ny titel, så det var en glad överraskning när den dök upp. Jag tyckte mycket om hennes förra, Me and Mr Darcy (läs mer om den här). När vi dessutom veckohandlade (jepp, vi gör sådant - fatta hur mycket vuxenpoäng!) på vägen hem, bara råkade det trilla ned Ben & Jerry-glass i smaken Bohemian Raspberry i vagnen. Jag förstår inte hur det gick till. Men med glass och nya, fina böcker säkert nedpackade i cykelkorgen tog jag mig hemåt. Helgen ser mycket bra ut.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud, människa, du är över trettio år, och pratar om "vuxenpoäng"! Det är väl dags att bli vuxen då, va?

Calliope sa...

Inte nödvändigtvis. Vuxenpoäng är något man samlar oavsett ålder. Vissa har fler än andra...

Anonym sa...

Så rätt.

Anonym sa...

Jag skäms att säga att jag aldrig hört talas om Potter förut. Men efter att ha läst din recension på Me and Mr Darcy blir det till att leta efter första boken... hm, vilken affär köper du dem från? ^^

Calliope sa...

Jag minns faktiskt inte riktigt var jag köpte mitt ex av Me and mr Darcy, men den finns att få på Amazon. Om du inte vill ta den därifrån har jag sett den hos en del av Akademibokhandelns butiker och hos vissa av de andra fristående bokhandlarna som säljer engelsk pocket. Lite varstans med andra ord!

Anonym sa...

Oki, då ska jag kolla runt lite nästa gång jag går på stan. Tack! :)