14 januari, 2009

Haruki 50

Min eminenta Murakmaikalender upplyste mig precis om att jag har missat Murakmis födelsedag! I måndags fyllde han år - och jämnt dessutom! 50! Vilken skam att helt ha förbigått det. Jag borde ju ha haft högläsning eller sträckläsning eller vilken sorts läsning som helst, bara det hade blivit någonting... Får skicka en hälsning i efterskott. Inte för att du läser det här, Haruki, men grattis! Hoppas du hade en skön, surrealistisk födelsedag!

7 kommentarer:

Mikael Holmström sa...

Ja, där får man lov att gratulera! Jag tror det här är ett tecken på att jag äntligen ska plocka upp "Fågeln som vrider upp världen" - skandalöst nog fortfarande oläst..! Det ligger närmast till hands att skylla på Le Clézio, vilken jag inte är helt övertygad var mödan värd. Vad var själva grejen med honom, förresten?

Calliope sa...

Fråga Horace :)

Tror hur som helst att du kommer tycka extremt mycket bättre om Murakami.

Catrin sa...

OH dear! Min senaste och mest framträdande idol och så visste jag inte om det. detta trots att jag också är stolt ägare av den fina kalendern. Jag skäms men sänder honom en grattistanke och passar på att köpa ytterligare några av hans böcker.

Calliope sa...

Vi kan gå samman och skicka ett kort till honom - jag har lärt mig vad grattis på födelsedagen heter på japanska: Otanjou-bi Omedetou Gozaimasu!
(Observera dock att den kunskapen är googlad, så det kan lika gärna vara så att det står något i stil med Din mamma har en fet rumpa)

Anonym sa...

Oj, grattis till Haruki! Efter att ha läst om hans känslor kring den åldrande kroppen i What we talk about when we talk about running så tror jag nog att han uppskattar mer att man låter bli att påtala att han är så gammal iofs.

Anonym sa...

Är det säkert att han fyller 50? För i så fall ljuger författarpresentationen i mitt ex av Norwegian Wood, där står det att han är född 1949!

Calliope sa...

Hm, får kolla upp det... Jo, du har rätt! 1949 och inget annat stämmer! Jag läste fel på en siffra. My apologies!