02 augusti, 2012

Har Gillian Flynn bra boksmak?Gillian Flynn tipsar om några av sina favoritböcker hos Barnes & Noble: på listan hittar vi Sara Gran - Dope, Patricia Highsmith - The Talented Mr Ripley, Karin Slaughter - Criminal m fl. Jag har faktiskt inte läst en enda av böckerna hon nämner, vilket ju känns tragiskt. Men hur är det med Gillian rent allmänt när det gäller det här? Är hon pålitlig som boktipsare/blurbare? Någon som vet? Det finns ju vissa författare som man lugnt kan läsa allt de sätter blurb på, trygg i förvissningen om att de har bra smak, men Gillian är ett oprövat kort för mig. Vet ni?

Se Gillian Flynns alla boktips här!

5 kommentarer:

Ms Pixie sa...

Gilian Flynn HAR bra boksmak. Brillianta rekomendationer från en brilliant författare! Hennes senaste Gone Girl är det bästa hon skrivit, och då är ändå hennes två tidigare släpp riktigt ruggigt bra, båda två! Men nu var ju inte frågan hur bra GF författar, utan om hon rekomenderar bra lit, och JAA det gör hon.
En solid rekomendationslista från några av De bästa crime writers därute. Kanske inte Karin Slaughter tillhör the crop, men definitivt Sara Gran o Highsmith. Dock är KS's senaste Criminal riktigt bra.

Mvh, Vic Ferguson
Avid Crime Reader :),
Washington, DC

Calliope sa...

Så roligt - då ska jag nog testa någon av dem! Tack för input!

enligt O sa...

Dare me och Dope låter riktigt bra. Och om Ripley bör man väl läsa. Avskräcks av tjockleken på nyaste pocketutgåvan dock.

Nathalie T sa...

Jag har läst två av böckerna som hon rekommenderade. The Talened Mr Ripley var något av en medelbok för mig. Upplägget med en seriemördare lät intressant men tyvärr har den ett mittenparti som nästan fick mig att somna.

River of Darkness av Rennie Airth gillade jag bättre. Det är en intressant historisk deckare som lyckas fånga 20-tals känslan på ett bra sätt men den saknar det lilla extra för att bli en fullpoängare.

Bokomaten sa...

Jag litar för mycket på Blurbar för jag vet att många av dem är fejk.:( Vem var det , som skrev en lång krönika eller artikel om det? Någon författare,, i våras tror jag, som berättade att han sett sitt namn på böcker han aldrig ens läst och därmet omöjligt kan ha tyckt till om. KÄnns lite unket att tänka på..