10 januari, 2012

En månad med e-böcker på iPad

Lite drygt en månad med iPad - hur går det med e-boksläsandet?
Alldeles utmärkt! Jag gillar det mycket mer än jag kanske trott att jag skulle göra. Hittills har jag läst 3 romaner, 1 novellsamling och 2 separat utgivna noveller. Jag har inte fått ont eller blivit trött i ögonen av att läsa, däremot får jag lite ont i händerna av att hålla den när jag ligger i sängen och läser. Kanske blir bättre om jag sätter på den fodralet?

Missa inte DN:s artikel om e-böckerna. Inte helt ny, men intressant. 
Det har fungerat problemfritt att ladda ner / köpa / låna böcker på samtliga appar. Jag gillar fortfarande Kindle-varianten bäst. På biblioteket har jag lyckats hamna i onåd eller snarare tillfällig karantän eftersom jag försökt låna mer än de tillåtna 3 titlarna inom 7 dagar. Jag får inte försöka igen innan den utsatta tiden har gått. Förstå skräcken och känslan av övergivenhet / utsatthet när man får höra att man inte får låna av snälla, fina bibblan...! Jag känner mig naken, exposed. Horror!
Men bortsett från det lilla missödet, har allt som sagt gått väldigt bra. Är mycket nöjd!

7 kommentarer:

Cilia sa...

Tycker oxå det är himla smidigt att låna böcker till iPad, speciellt skönt var det när jag skulle flyga utomlands nu i vinter och inte kunde ha alla böckerna i bagaget ^^
Jag lånade förresten 4 böcker till min iPad på samma dag utan några problem, men det beror kanske på var i Sverige man bor :P

Bokmoster sa...

Kul att läsa, jag har också positiva erfarenheter av e-böcker. Och även jag hamnade i onåd hos biblioteket ... så lätt hänt:)

Calliope sa...

Bra att det inte bara är jag som lånar för mycket... Säkert är det olika regler på olika ställen - kanske något att ta i beaktande nästa gång det är dags att flytta ;)

Bokbabbel sa...

Du får se det som att du gör samhället en tjänst - förhoppningsvis häver de den där tre böcker på sju dagar-regeln när de märker att det finns ivriga bokmalar som hänger på låset :)

Ann-Sofie L sa...

Jag läser gärna i sängen, och baxar upp den med en liten kudde. Det jag vill ha nu är en liten pinne som jag kan bläddra med = ) I love iPad

Maria sa...

"Jag känner mig naken, exposed."

Haha. xD

Lite tråkigt med den där gränsen, men med tanke på hur dyra e-bokslån är för biblioteken är det inte så konstigt. Synd att det är är så, men det ska bli intressant att se hur utvecklingen för e-böcker på biblioteken bli de kommande åren.

Calliope sa...

Nej, jag förstår att de måste ha en gräns, om inte annat med tanke på priset. Det är synd det där, för kostnaden för dem får mig att känna mig som en skurk varje gång jag lånar... Hoppas de hittar en bra lösning snart. Då jäklar ska det lånas ännu mer...!