02 december, 2011

Fint vårboksnummer med Yoko Tanaka


Låt mig bara säga att omslaget till Svensk bokhandels vårboksnummer som damp ner i lådan idag är ett av de snyggaste hittills! Älskar alla de små figurerna som klättrar på stegen på båda sidorna av katalogen. Att illustratören, Yoko Tanaka, i intervjun inuti tidningen dessutom berättar att hon bor tillsammans med man och "trillingkatter från Thailand" gör ju inte saken sämre. På bilden ovan syns inte omslaget så jättebra, men passa på att kika på det om ni är på biblioteket eller någon annanstans där tidningen finns.


Jag rekommenderar också varmt en bildgoogling på Yoko Tanaka eller ett besök på hennes hemsida - underbara bilder! Fantasifullt & sagoaktigt, ofta lite mystiskt med ett mörkt drag. Hon har illustrerat en hel del böcker - något man verkligen förstår när man ser bilderna. Jag tycker att det är som om berättelser börjar skriva sig själva i huvudet när man ser hennes bilder.

6 kommentarer:

Böcker & sånt sa...

Fantastiska bilder! Mkt kaniner, skymning och snö som faller. Lite drömska...

Evalinn sa...

Fina!

Bokomaten sa...

Hmm... ännu en sak som inte dykt upp i min brevlåda.. börjar undra om någon länsar min inkorg på spännande saker innan jag får en chans... Vill ju också dreggla över vårens böcker och jättefina bilder!

Metronyx sa...

Håller med om att bilderna är fantastiska. Hon skapar mycket suggestiva och trolska bilder :)

mimmimarie sa...

Jag håller med dig att de är speciella.

Maria sa...

Mycket fint. :)