28 december, 2011

Kära Arnaldur


Kära Arnaldur, vad har hänt? Jag brukar läsa dina böcker med stor entusiasm och har väntat länge på Svart himmel - men ... den är faktiskt ganska jättetrist. Eftersom jag numera lever efter livet är för kort för att läsa dåliga böcker-principen, kommer jag lämna tillbaka den till biblioteket utan att ha läst ut den. Fallet du har hittat på den här gången är inte spännande, Sigurdur Oli som ska utreda det är mest bara osympatisk, och språket du använder för att berätta alltsammans är farligt nära kliché-gränsen.
Till nästa gång, Arnaldur, vore det därför bra om du tog och hämtade hem Erlendur från den där turen du skickat ut honom, och så vill jag ha en spännande, välskriven bok med ett intressant fall. Ok?

Andra som har läst: Bokbabbel, Bokbrus, AnnikaBokstunder.

4 kommentarer:

Caroline sa...

Jag håller med dig, det är bättre när Erlundur sköter fallen. Gillade inte heller den förra boken särskilt mycket, när den kvinnliga polisen skulle vara huvudpersonen.

mimmimarie sa...

Trist när förväntningarna inte matchar verkligheten.

Bokbabbel sa...

Puh, tyckte precis som du och var rädd att det var något fel på mig eftersom det kändes som om jag dissade en hel de böcker just då. Men ja, den vaaar ju så trist! Det var helt okej med Elinborg i huvudrollen också, men nu vill jag vekrligen ha tillbaka Erlendur!

http://bokbabbel.com/2011/09/19/deckarmandag-i-svart-himmel/

Calliope sa...

Buhu! Så tråkigt när någon som brukar göra så bra ifrån sig helt plötsligt inte gör det. Hoppas nästa bok är bättre!