30 augusti, 2011

Mysterie-cravings

Igår var jag i Stockholm över dagen för jobbmöte, och tack vare lite fin planering hann jag med att titta in hos både English Bookshop och Sf-bokhandeln. Hastiga besök förvisso, men ändå. Det är alltid lika trevligt!
Inte helt otippat hittade jag böcker att bli nyfiken på. Hos Sf-bokhandeln stod Ransom Riggs Miss Peregrine's Home for Peculiar Children på nyhetshyllan och var sådär allmänt toklockande med snygg design, spooky bilder och ruggig baksidestext. Bara att titta på omslaget gör ju att man vill läsa den (titta en extra gång på flickans fötter i förhållande till marken):


Det finns också en bokvideo att titta på. Låt mig säga att jag hemskt gärna skulle vilja ha ett hus av typen som finns i videon.Måste nog köpas snart, tror jag. Filmrättigheterna är tydligen sålda redan också, så jag vill gärna läsa innan alltsammans hamnar på bio.

På English Bookshop fanns det som vanligt mycket roligt att sukta efter. Jag stod länge och tittade på 13, Rue de Thérèse av Elena Mauli Shapiro. Även den snygg och med mystiskt innehåll; här hittar en man vid namn Trevor en hel låda med minnessaker från förr när han flyttar in i sitt nya kontor. Han börjar gå igenom alltsammans, vilket leder till oanade händelser. Någon som läst och vet om den är bra?

6 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Ransom Riggs är jag också sugen på. Stod och fingrade på den i NY men tänkte på övervikten och att man kan beställa på nätet... Nu tänker jag på ekonomin istället då den är något uttömd.=)

enligt O sa...

Ser lovande ut och låter bra. Eb på bokmässan kanske?

Martina sa...

Oh, ja, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children har jag redan på min önskelista på Book Depository. =) Den verkar helt underbar.

Boktoka sa...

Ransom Riggs bok ÄR underbar!!! Så himla fin och annorlunda. Och bilderna. Bilderna!!!

Calliope sa...

Ooh, nu växte det där habegäret ytterligare ett snäpp, känner jag...

Eli sa...

Åh, Ransom Riggs-boken låter helt oemotståndlig!