15 augusti, 2011

Bara en bra bok

En av de allra bästa urban fantasy-serierna just nu är om du frågar mig Patricia Briggs böcker om Mercedes Thompson. Jag har just läst ut River Marked som är del sex, och kan glatt konstatera att den lever upp till sina föregångare. (Har ni tänkt på hur skönt det är, när en serie bara fortsätter vara sådär okomplicerat bra?) Jag ska inte spoila handlingen för er som inte har hunnit hela vägen fram i serien, men jag kan säga så mycket som att det händer roliga saker med Mercy och hennes Adam här. Mycket roliga!

En annan sak jag tänkte på när jag läste, var hur behagligt det är att den här serien inte har filmatiserats för bio eller tv. Lugnt och fint på något vis, när läsningen får lov att bara vara läsning och boken bara vara bok. När ingen filmcasting kommer och stör mina egna bilder av hur karaktärer och miljöer ser ut. Jag gillar det. Jag gillar många filmatiseringar av böcker också - men ibland är det skönt att som läsare ostört få sjunka ner i den värld man själv skapar tillsammans med författaren. Att få gå omkring där i fred och titta på vad som händer, alldeles utan att någon 3d-effektnisse som luktar biopocorn kommer och lägger sig i.

5 kommentarer:

K sa...

Jag håller helt med. Efter att ha läst ett gäng böcker i flera urban fantasy-serier (Charlaine Harris, Jennifer Rardin, Kelley Armstrong, Carrie Vaughn, Richelle Mead mfl)så är Briggs min favorit. Jag vet inte på vilken blogg jag först läste om Mercy, men om det var på din måste jag tacka för tipset!

Anonym sa...

Jag är på Bone Crossed nu och har för mig att det var här jag läste om serien första gången. Jag gillar böckerna oerhört mycket jag med. Likaså böckerna om Lady Julia Grey som du talade varmt om gillar jag. De vandrar just nu runt på jobbet och läses av alla andra. Härligt farligt (för plånboken) med bokbloggare med bra tips :)
//Linda

Calliope sa...

Så roligt att ni också gillar - hoppas att många fler också upptäcker Mercy. Det är hon väl värd!

Thomas E sa...

Ett annat tips för den som vill läsa urban fantasy är ju Holly Black som kommer i Sverige nu. Berörarna heter serien, och den första boken heter Den vita katten. Kan vara något!

http://thomaserikson.com/

Maria sa...

Det påminner mig om att jag borde läsa del tre någon gång. Var läääänge sedan jag läste de två första nu.