22 september, 2010

Bokmässan - here I come! Eller snart i alla fall...

Stressigt idag - tusen saker som ska göras - och viktigast av dem alla är naturligtvis packningen inför bokmässan! Tåget går okristligt tidigt imorgon så det är ingen idé att tro att jag ska hinna slänga ned det sista i väskan då. Allt måste med andra ord planeras noga och läggas ned i god ordning ikväll.

Jag har strängt sagt till mig själv att jag bara får ta med mig två böcker; en att läsa på tåget och en som jag hoppas få signerad. Eftersom tåget går tidigt kommer jag förmodligen inte orka läsa varken långt eller komplicerat så där blir det Simona Ahrnstedts Överenskommelser som får följa med. Bok nummer två blir mitt tummade ex av Claude Izners Murder on the Eiffel Tower, som jag hoppas-hoppas-hoppas få signerad av systrarna bakom pseudonymen på fredag. Att sedan hela min bokhylla är full med böcker som lömskt och förföriskt viskar löften om att just de skulle vara det perfekta resesällskapet, det tänker jag ignorera. Ahrnstedt och Izner blir det, punkt.


Jag hoppas också kunna visa samma beslutsamhet när det kommer till shopping på mässan. Kombinationen av farligt höga oläst-staplar här hemma och ett likaledes farligt tomt bankkonto antyder att jag bör ta det väldigt lugnt med inköpen. Jag tänkte göra det till en utmaning för mig själv (gäller ju att se saker och ting positivt, eller hur är det man brukar säga..?) och helt enkelt försöka komma från mässan utan en enda köpt bok. Hepp. Får se hur det går...


Absolut roligast i år ska det istället bli att träffa alla andra fina bokbloggare! Vi är ju ganska många som ska ses, först på Karins fika och sedan på Bokhoras middag. Ser sjukt mycket fram emot det! Att utan hämningar få nörda ut alldeles kring böcker tillsammans med ett helt gäng supertrevliga människor är ett svårslaget nöje. Datorn kommer att följa med på resan, så jag hoppas kunna lägga upp lite bilder från mässan allteftersom.

Vi ses i Göteborg!

6 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Jag åker upp halvvägs ikväll, annars hade jag erbjudit sjuss.;) är dte inte härlitg att vara nörd ibland?:-)

Arina sa...

Jag har inte ens skrivit checklista än. Som vanligt så står jag väl och stryker i natt och de sista kläderna packas ned halvtorra i morgon bitti.

Jag antar att vi ses i morgon eftermiddag? jag tror i alla fall att jag är anmäld.

Simona sa...

Kom gärna och säg hej till mig! Står i formas monter mest hela tiden. Helt säkert finns jag där lördag 10.30 -11.00!

Calliope sa...

Ses imorgon, Arina!
Och Simona - jag tittar förbi så får vi se om du är där då :)

Sara sa...

Hej, jag hittade en bok på Adlibris som jag funderar på att beställa (någongång i alla fall, önskelistan innehåller just nu ca 289 böcker) som jag undrar om du har hört talas om. Den heter "Vampire Darcy's Desires: A Pride and Prejudice Adaption" av Regina Jeffers. Tänkte genast på dig, då du gillar vampyrer och P&P-romaner, om jag inte minns fel :)

Calliope sa...

Tack för tipset! Jag behöver alltid fler vampyrromaner :)