01 augusti, 2010

Världens sötaste bokstöd

De här läsande mössen har placerat sina ostbitar i skyltfönstret på Russian Hill Bookstore i San Francisco och lockar där helt oskyldiga, passerande boknördar att komma in och titta i butiken. Onda möss, säger jag. Onda! För väl inne i butiken inser man att Russian Hill Bookstore inte bara säljer fina bokstöd, utan att den är ännu en av de där butikerna där man vill ha ALLT.

Russian Hill Bookstore har specialiserat sig på begagnade böcker, men är så långt ifrån ett dammigt antikvariat man kan komma. I en ljus fin lokal på Polk Street i centrala San Francisco har man fyllt tre stora rum med böcker från golv till tak, skrivit fina handtextade skyltar till dem - och mellan hyllorna satt mängder av fina, bokrelaterade prylar. Här finns anteckningsböcker, kort, brevpapper, pussel, spel och leksaker med litterär anknytning (och en hel del som inte har med böcker att göra men som är hur fint som helst ändå). Urvalet av kort är enormt, så om du till exempel letar efter ett gratulationskort med tema aerobics, så är det hit du ska gå. Snurra på kortstället i mitten och du hittar aerobics som en rubrik strax under cykling.

Och böckerna då? Nej, jag köpte faktiskt inga böcker den här gången. Jag kan inte köpa mer om jag ska få med mig väskorna hem på planet. Men annars hade jag gärna köpt både en och fem och kanske tio böcker från Russian Hill. Titlarna är som sagt var bättre begagnade, med ett mycket gott urval. Dessutom är butiken en guldgruva för den som söker riktigt snygga utgåvor att sätta i hyllan eller att ha som prydnad. Här finns massor av sjukt fina vintageomslag som får bibliofilen i en att sucka längtansfullt och fundera på om inte några kilos övervikt på planet ändå skulle gå att ordna...
Fler übersöta bokstöd från samma butik.

4 kommentarer:

Cinnamon sa...

Vilka fina bokstöd. Vill ha dem med katten, fiskespöt och fisken. När åker ni hem igen?

Calliope sa...

Vi far hemåt om en vecka. Ska bli lika delar skönt och konstigt att komma hem igen :)

Evalinn sa...

Ja, supersöta! :-)

MariaH sa...

Åh, det låter fullständigt livsfarligt!