19 augusti, 2010

Valptider

Calliope har blivit med valp! För bara några dagar sedan var vi på kenneln och hämtade den här charmige killen (som på bilden för ovanlighetens skull sover) :
Han är en tvärhand hög och söt som spunnet socker. Han har också en energinivå som motsvarar någon som har ätit just spunnet socker (bara, i stoooora mängder) så det är mycket pyssel och passande. Vi har en from förhoppning om att vi när han blir vuxen får tillbaka allt jobb vi lägger ner på honom nu. Får se om det stämmer...

Med ny valp i huset är dagens boktips naturligtvis givet. En fylla-i-bok! Semic gav förra året ut Mitt första år... och hundåren som kommer sen och det är precis vad det låter som. Tänk babyalbum, men byt ut barnet mot en hund. I boken kan den nyblivne hundägaren fylla i allt om valpen, från rena faktauppgifter om uppfödare och kullsyskon till favoritmat och lekvanor. Det finns plats att klistra in bilder och skriva ner minnen, och ett par sidor är vidga till att se hur hunden växer. Där finns diagram för att rita in höjd och vikt, samt utrymme för att göra tassavtryck. Fullständigt bedårande!
Mitt första år... och hundåren som kommer sen är en kul present att köpa antingen till sig själv när man skaffar valp eller till en bekant som just fått hund. Den kostar inte skjortan och kommer vara kul att ha när hunden har växt upp. Dessutom kan den vara till praktisk nytta; det finns plats att fylla i datum och fakta om hundens alla vaccineringar, avklarade kurser och utställningar. Det är smidigt att ha allt samlat på ett ställe och det enda man möjligen kunde önska sig är att boken vore större eller hade en ficka där man kunde stoppa in lösa papper. Men det räcker långt som det är också. Nu återstår bara att se om vovven sover tillräckligt länge för att jag ska hinna fylla i något...

12 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Söt liten familjemedlem! Själv föredrar jag hundar framom katter, så jag hurrar lite extra :)

Paperback Lover sa...

Men så fin! Vad är det för ras?

Förstår att många av de första bilderna kommer att bli på när han sover. Det är bara då man lyckas fånga dom på bild :-)

Arina sa...

Så söt! Ja, det har sina sidor att ha en valp i huset och ja, man brukar få igen den tid och möda man lägger ner på dem.

Nathalie T sa...

Vilken söt hund. Minns när min mormor skaffade hund för ett par år sedan. Lycka till med den nya familjemedlemmen!

Fia sa...

Åh vilken söting!!

Maria sa...

Iiih så söt!

Helena, Bokhora.se sa...

Ååååhh! Ofantligt söt liten krabat. Lystrar han till något litterärt/popkulturellt? :) Hur tar katterna emot den nya familjemedlemmen, undrar den obotliga kattkvinnan?

a-lo sa...

Grattis till bebisen :-) Han kommer förstås få ett fint litterärt namn, non?

Cinnamon sa...

Men gud vad söt. Känner igen beskrivningen. Mamma & pappa har skaffat en berner sennenvalp som är ett riktigt yrväder.

Calliope sa...

Vovven hade fått ett litterärt namn redan på kenneln, så det tänkte vi behålla; han heter Milton :)
Rasen är chihuahua och han har redan lyckats charma samtliga grannar. Så för den som undrar så fungerar hundtricket verkligen - på de få dagarna han har varit här har jag pratat med fler okända människor på gården än jag gjort under hela tiden vi bott här... Supersocialt, med andra ord!
Och kissen? Jo, han har tagit det med ro. Mycket bättre än vi hade vågat hoppas på. Han ligger mest och tittar på hunden med klassiskt kattig överlägsen min. Vi hoppas att det fortsätter så!

Marias bokliv sa...

Grattis till tillökningen! Söt liten herre! Vår hund är tio år nu o sover desto mer... men jobbar man mkt med dem som små o underhåller det har man igen det sedan

Bokomaten sa...

Ännu en bild på trollet som får en att utstöta konstiga höga ljud av typen "men herreguuuuuuud, vilken liten snuttplutt" och tackar gud för att man är hemma och ingen hör hur fånig man låter. Hoppas på många, många bilder attpå bloggen så småningom.:-)