14 juli, 2013

Skräckigt somrigt

Mycket skräck blir det - häromdagen såg vi World War Z, som var ok men som jag förstått är ett intet gentemot boken av Max Brooks som den baseras på. Hade lite svårt att förlika mig med att zombierna springer, jättesnabbt. Tycker på något sätt att det förtar lite av grejen med dem, gör att de nästan blir ett annat slags monster. Gillade dock det tomt klapprande ljudet som en av dem gör med tänderna när han funderar på om han ska äta upp Brad Pitt.


 Ett tag dessförinnan såg vi Warm Bodies, baserad på Isaac Marions bok med samma namn - faktiskt överraskande rolig och underhållande. Väldigt sött slut och lite ruggigt sötklibbig tonårskärlek emellanåt, men ändå. Helt klart sevärd sådär för skojs skull!


Och i paddan ligger flera godingar och väntar på semestern. Bland annat finns där allas vår Helenas novell Kallelsen, som jag tänkt läsa när jag befinner mig någonstans i närheten av ett öppet hav, förhoppningsvis i nästa vecka. Gäller ju att planera läsningen efter närmiljön, så att de matchar.


I paddan finns även skräcksamlingen Bländverk, utgiven av eminenta Swedish Zombie. Om du inte redan läst den, kan du ladda ner den här - gratis!!! Himla trevligt. Ser fram emot att läsa. Sommar och skräck är ju en given kombo, eller hur?

5 kommentarer:

Lena sa...

Har tänkt att se både Warm Bodies och World War Z, men inte förrän dom släpps på dvd/blu-ray.

Unknown sa...

Nu blev jag mallig! =)

Calliope sa...

Det tycker jag att du ska vara, Zombie :D

Calliope sa...

Och Lena & Tommy, ni har mycket roligt att se fram emot!

Anonym sa...

Vilket eminent sommarskräcksällskap jag hamnat i! :)