01 februari, 2013

Teprovning med CS Lewis


Nej, jag hamnade inte i Narnia trots att jag drack en stor kopp av CS Lewis Tea Blend. Det var ju en liten besvikelse. Min teori är dock att det beror på att jag inte äger ett sånt där stort gammalt fint klädskåp. Hade jag gjort det, hade utgången kunnat bli en annan.

Nå, teet var hur som helst ok. Ett ganska rustikt och typiskt English Breakfast-liknande te med mycket smak, lite "torrt". (På påsen står det att det är Irish Breakfast, men jag vet inte om jag håller med om det riktigt?) Jag dricker inte te med mjölk, men annars kan jag tänka mig att det här kunde vara en sort som säkert funkar att blanda. Pluspoäng får de för att de så fint skrivit på påsen att "teet passar bra tillsammans med en god bok". Däremot tycker nog jag att en författare som CS Lewis skulle passa bättre till ett lite mer blommigt/fruktigt te. Något med lite mer fantasi, typ. Det här teet är så att säga mer realistiskt ... Helt ok, men kanske inte vad man väntar sig när man läser namnet på påsen. Det får tre böcker av fem möjliga i betyg.

CS Lewis Blend kommer från Tea Embassy i Austin.
Den gröna lilla grejen på bilden är min dinosaurieformade tekula, min Tea-Rex.

4 kommentarer:

Metronyx sa...

Love the tea-rex :) Ja, inte ska det smaka typ Lipton-standard iaf !

cecilia sa...

Underbart! Och då menar jag i första hand inlägget, i synnerhet från "Däremot..." och framåt :)

Johanna Holmström sa...

Var ju tvungen att gå in på Tea Embassy och kolla... Om du smakar på te-sorten Almond Cookie green tea någon gång måste du meddela om den var god ;-)

Calliope sa...

Oh ja - lovar att rapportera alla kommande teprovningar!