27 juli, 2012

Och nu till något helt annat

Jaha, nu är Elizabeth Hands Generation Loss utläst (rec kommer!). Vad göra? Tja, det logiska steget är väl att plocka upp E L James Fifty Shades of Grey för att se vad all uppståndelse handlar om, eller hur? Hehe. Efter att ha sett megahypen som är kring EL James trilogi här i Amerikat - drygt 31 miljoner sålda ex hittills, samtliga delar i trilogin överst på topplistorna - så måste jag ju bilda mig en egen åsikt. Jag är lite rädd för att under läsningen drabbas av akut andnöd, inte av sexet utan snarare av alla språkliga fadäser som jag förstått att den ska innehålla, men det kommer säkert gå bra ...Läser också i tidningen att ett engelskt hotell skapar rubriker genom att låta byta ut de klassiska nattduksbords-Biblarna mot exemplar av 50 Shades. Hotelldirektören berättar:
"Fifty Shades of Grey is all that people are talking about at the moment, but I know that some are too shy to buy it for themselves, hotel manager Wayne Bartholomew told the Daily Mail. I thought it would be a special treat for our guests to find it in their bedside cabinet and that includes the men too." 
Hm. Återstår att se hur det experimentet går. Men utan att veta vad för sorts gäster hotellet har, gissar jag nog att många av dem nog faktiskt kommer läsa en rad eller två i boken när de hittar den ...

Läs hela artikeln om hotellet här och stay tuned för rapport om hur det går med min läsning.

Och så sänder vi en tacksamhetens tanke över att ryktet om att Emma Watson skulle spela Anastasia i filmatiseringen tycks ha varit fel ... Av så många anledningar!

5 kommentarer:

Nathalie T sa...

Jag blev nyfiken när jag läste om serien på några amerikanska bloggar (det var innan den värsta hypen) och har läst alla böckerna. För mig kändes det ungefär lika dant som att läsa Harlequin Presents (en av de sämre) men med väldigt mycket sex. Undrar dock hur de ska lyckas filmatisera boken utan att det blir en P-rulle av det...

Calliope sa...

Jag har inte läst några Harlequin, så jag kan tyvärr inte jämföra med dem. Men har definitivt ställt mig samma fråga - hur i all världen har de tänkt filma den? Kan ju bli ... intressant, typ.

Miriam - Schitzo-Cookie's Book Blog sa...

Hahha va kul idé! Kan inte fler hotell göra liknande och ha skönlitterära böcker vid nattduksbordet ^^.

Tror nog jag ska våga mig på att läsa första boken när den svenska översättningen kommer =)

Hade inte hört det om Emma Watson men ja det var skönt att det inte var sant utifrån vad jag förstått att boken handlar om :P

Calliope sa...

Om inte annat tycker jag att hotellen borde satsa på skönlitteratur i kortformat typ Novellix - det vore toppen att hitta något kul att läsa när man reser, men man kanske inte stannar så länge att man hinner läsa en hel roman.

a-lo (the book pond) sa...

Sen när du läst den kan du börja följa 50 sheds of gray på Twitter. Stor humor :)