01 april, 2012

Skräcksöndag i novellformat

Mitt novelläsande var det länge dåligt ställt med - men oj, så mycket bättre det har blivit sedan jag började med e-böcker! Novellformatet passar perfekt att ha laddat i iPaden och läsa när man har en stund över men riktigt inte orkar engagera sig i en vanlig bok. Då sitter noveller från Mix förlag och Novellix som en smäck, och jag gillar att de ges ut en och en. Det ger mer fokus på den enskilda texten och hindrar att den drunknar när jag hetsläser flera i rad som jag annars alltid gör i vanliga novellsamlingar. Nu senast har jag läst två noveller från Mix: Anna Winbergs Kinesiskt te och Amanda Hellbergs Blå linjer.


Kinesiskt te handlar om ruggiga saker som händer en man vid universitetet när han mottar en ask te från en tacksam student, och är en ganska enkel liten berättelse. Trevlig och välskriven men utan större överraskningar. Anna Winberg har för övrigt också den snygga bloggen Book Cover Girl, som ni absolut ska kolla in om ni inte redan känner till den.


Blå linjer gillade jag mycket - trots att den bara tar några minuter att läsa ut, lyckas den kännas både klassiskt skräckig och lite schyst svulstig. Tänk Bram Stoker-artad, Draculaliknande och erotiskt laddad skräck på tåg, så hamnar du rätt. I samma serie finns även en tidigare novell av Hellberg, Krafsar och vill hem.

Jag kommer fortsätta läsa e-noveller, så håll utkik om du vill ha fler lästips!

1 kommentar:

Bokmoster sa...

Jättebra tips, gillar också e-noveller i iPaden.