21 november, 2011

Downton abbey - Lord Granthams bibliotek

Hörni, varför har vi inte pratat om hur fint biblioteket i Downton Abbey är?
Eller har vi det? Jag har väl inte missat något? Nå, då pratar vi om det igen, nu. Jag älskar Lord Granthams bibliotek. Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett sånt rum (Äh, vem försöker jag lura? Jag vill ha ett helt sånt hus). Jag skulle sitta i en av de där röda, mjuka fåtöljerna och läsa och dricka te. Jag skulle smälta in i omgivningarna. Hur naturligt som helst.


Bildgooglade lite (sökord: bibilotekspornografi, typ.) och hittade utöver ovan visade bild, även den här artikeln. Daily Mail skriver långt och läsvärt om Highclere Castle, som ju Downton-egendomen heter egentligen.
Oooh, säger jag. Där kan vi bland annat läsa att det fiiiina biblioteket har nästan 6000 volymer, den äldsta av dem är från 1500-talet, och att slottet numera är väldigt populärt turistmål. No shit? Jag vill åka dit, gärna nu omedelbart. Ge mig en resa, någon?


Klicka här, så får ni se lite rörliga bilder från biblioteket. Fatta att man kan ha bröllopsfester där inne. I biblioteket! På Downton! Varje flickas dröm. I alla fall varje förnuftig flickas dröm.

15 kommentarer:

Evalinn sa...

Så om man har missat serien, som jag, har man nu ett gott skäl att göra något åt det! :-)

mimmimarie sa...

Jag har varit där, två gånger, och det är definitivt sevärt. Dessutom är det afternoon tea som serveras förstklassigt.

Pixie sa...

Du har så rätt, så rätt. Det är varje förnuftig flickas dröm helt klart!

Anonym sa...

Vi kanske skulle åka dit och ha bokbloggarträff? :)

Calliope sa...

Jaa!! Härmed bokas nästa bokbloggarträff till Highclere Castle! Vilken utomordentlig idé!
Mimmimarie - avundsjuk!!

Bokomaten sa...

Men det är ju IGVET! Strunta i alla de andra planerna och dra till England och gift er!! Bröllop är till för att uppfylla drömmar! Nästan så jag vill göra om det, bara för att nu.=) Måste, måste, måste åka dit!

Evalinn, hur KAN du ha missat! Chesterfieldsoffor, tunga gardiner, frasiga tyger och intriger.

Sofia i Bokmilaskogen sa...

Vad skönt att jag inte är den enda som har stalkat Highclere Castle's hemsida och kört alla bildspel femton gånger. Tycker absolut att vi ska anordna en bokbloggsresa dit. ;)

Calliope sa...

Bokomaten: visst är det frestande? Får se vad vi kan göra åt saken... Gillar din sammanfattning "Chesterfieldsoffor, tunga gardiner, frasiga tyger och intriger". Den säger det mesta om varför man gillar :)

Lingonhjärta sa...

Jag kan inte förstå hur i hela världen jag har kunnat missa att googla på Highclere Castle! Jag borde ju nästan skämmas så galen som jag är i både serien och i stora brittiska jättehus/slott. Jag kommer lätt med på bokbloggarträff där. (Fast ni måste vänta tills nästa sommar då jag kommer hem i några månader :P)

Mimmimarie: Är nu galet avis :D

blogg_bohemen sa...

Allt med Downton Abbey är alldeles, alldeles underbart och biblioteket är verkligen inget undantag.

Fia sa...

Är också avis på Mimmimarie! Jag tror jag har hittat platsen där jag ska gifta mig, om jag nu gör det ;)

a-lo (the book pond) sa...

jag undrar om jag inte ska gifta om mig - med min man. Kan det ju vara värt bara för att få ha ceremonin i det där biblioteket. Plan B måste ju vara att ha bokbloggsträff där.

Mycket roligt skrivet för övrigt. Jag håller med om allt!

Calliope sa...

Om hela bokbloggarmaffian samordnar sig, bokar in sina bröllop/löftesförnyelser + bokbloggsträff på Highclere, så kanske vi får rabatt på alltsammans? Det är värt ett försök :)

Anonym sa...

Ha ha, ja det kör vi på;)

Anonym sa...

Jag vill också med!!! Mina egentliga två topp anledningar att vilja gifta mig är 1# Se strålande vacker ut i en brudklänning, alla säger oh! och ah! och tärnorna är fullt medvetna om att de aldrig kommer vara lika vackra på sitt bröllop, om de ens blir gifta. 2# Bröllopsgåveregistrera en gräddvit kitchen aid. Med alla tillbehör. Och så nu detta! Åh. Inser nu extra deprimerad att ingen friat till mig. Så jag röstar för bokbloggsträff, och föreslår att vi borde lura till oss en snygg guide med tjock brittisk dialekt som friar till mig på fläcken och så blir jag gift där och då. Detta kan vara den bästa av planer!