29 april, 2011

De bästa boktipsarna

Att veta att man kan lita blint på någons boktips - visst är det en underbar känsla? Att man kan ta nästan vad som helst som den personen rekommenderar, utan att riskera att bli besviken. Jag har några sådana tipsare, och de är alla guld värda. Så mycket jag skulle ha missat utan er ... jag blir nästan rädd bara av att tänka på det. Tusen tack för alla bra förslag ni har givit mig hittills - keep them coming!

Och när två av dessa supertipsare enas om en författare som jag har oläst, då måste jag ju naturligtvis genast kolla upp vad det är, så att jag inte går miste om något. Den här gången var det Helena på Dark Places och Bia Sigge på Pocketshop som via Twitter med eftertryck förklarade att jag (och alla andra) borde läsa Laura Lippman. Lippman har gått mig helt förbi, så jag blev naturligtvis nyfiken.


Praktiskt nog fanns en av hennes böcker, Vad de döda vet, inne på biblioteket när jag var där häromdagen. Hur representativ den är för hennes författarskap vet jag inte, men jag började läsa den igår och är redan förälskad.
Hur skulle man kunna bli något annat än förtjust när en av huvudpersonerna visar sig vara en kvinna som bär omkring "nödpocketar" i väskan, för att alltid ha tillgång till läsning? Det är ju sjukt sympatiskt. Sedan dyker det upp meningar som Att läsa var ingen reservutväg utan den idealiska utvägen för henne och Inte ens Jane Eyre kunde skydda henne från det här.
Jag gillar! Själva deckarplotten verkar också lovande, så det ska bli kul att se vad det blir av det här. Rapport kommer!

Måste dock säga att Lippmans webbsida är ... väldigt 90-tal. Den skrämmer mig lite. Men det ska säkert gå bra...

5 kommentarer:

Fia sa...

Du är en av mina bästa boktipsare.. Ville bara påpeka det :)

Calliope sa...

Tack! Glad att kunna bidra :D

Bokbabbel sa...

Borde egentligen ta tag i en bok av Kate Atkinson som Helena gillade och Bia inte alls förstod sig på. Blir intressant att se vem jag håller med sedan, för de är de två största boktipsarna även för mig :)

Calliope sa...

Ah, spännande! Ska bli kul att höra vad du tycker. Jag läste "I museets dolda vrår" av Atkinson. Det var en evighet sedan, men jag minns att jag gillade den då. Däremot har jag fortfarande hennes "En god gärning" stående oläst. Jag har börjat på den ett par gånger men aldrig kommit igenom den. Så i fallet Atkinson placerar jag mig nog någonstans mitt emellan Helena och Bia :)

Helena (Dark Places) sa...

Åh vad fint, tack! Just "Vad de döda vet" har jag faktiskt inte läst, inser dock nu att jag måste.

PS: Du är en av mina bästa boktipsare också! Bokkärleken är besvarad alltså. :)

Bokbabbel: Oooh, the intrigue! Kan bli spännande. Jag hoppas förstås att du hamnar i min fangirlhörna.