04 oktober, 2010

Med hopp om en strålande kanelbulledag

Kanelbullens dag idag - Calliope firar dock inte med några bakverk. Jag har ålagt mig själv kak+glass+godisförbud på vardagarna för att inte dö sockerdöden, så den eventuella bullen får vänta tills på lördag. Men tills dess kan man ju åtminstone få titta på godsakerna, och tittar gör man allra bäst i Åsa Swanbergs finfina bok Bara bullar som kom häromåret.
I Bara bullar finns alla bullar man kan önska sig, från de klassiska kanelbullarna till andra mer fantasifulla skapelser som Prinsessbullar (med söta små glittrande silverkulor på!) eller jordgubbs- och kesobullar. Själv har jag två favoriter bland recepten: blåbärsbullarna och chokladsnäckorna. Citronsnibbarna är inte heller fel. Och... nej, jag ska inte räkna upp allt gott som finns i boken. Men den rekommenderas varmt till den som gillar att baka! Vill du inte stå i köket själv, kan du ju alltid ge bort den till någon som gillar det, i hopp om att få provsmaka det färdiga resultatet sedan...

5 kommentarer:

Bokomaten sa...

Haha, känner att den här boken är skapad för mig.;) Redan petat i mig dagens första kanelbulle... fika på jobbet ju...

Helena sa...

Men gud så duktigt med vardagligt sockerförbud! Känns som något jag borde ta efter... så fort jag ätit upp kanelbullarna (mmm, pluralis, här uppmärksammas Kanelbullens dag både på jobbet och hemma och vem är jag är förneka bullen den uppmärksamheten?).

/Bridget Jones

M sa...

Jag tänkte ställa mig och baka bullar om en stund... fast det blir nog ur sju sorters kakor

Marias bokliv sa...

fick lite bråttom att skicka iväg inlägget ovan

Calliope sa...

Ät lite goda bullar för mig också, hör ni!
Jag brukar f ö kringgå sockerförbudet på vardagar om jag blir bjuden, men eftersom jag numera är min egen chef har min chef inte bjudit mig på något... dum chef... ;)