26 januari, 2010

Många sidor och fula, pastelliga ränder

Kanske borde jag ha insett att den röda pluppen som satt fastklistrad på baksidan av Joyce Carol Oates bok Älskade syster betydde något. Att den inte bara satt där som dekoration. Men jag var så glad över att den hade kommit så snabbt, trots att jag hade plats 5 i reservationskön, så jag bara hämtade upp den. Kraftigt osmart, eftersom det visade sig vid en närmare titt på lånekvittot att den var på snabblån och ska lämnas tillbaka inom en vecka. Gah! Helt plötsligt hade jag signat upp mig för att läsa nästan 100 sidor Oates-misär om dagen... Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Varför stod inte det här i datorn när man bokade boken? De gulliga bilbliotekatierna måste ju förstå att jag är låne-novis; jag kommer från bokhandeln och där måste man aldrig lämna tillbaka något... Nu läser jag Suzanne Collins i ren protest bara för att jag avskyr att stressläsa och kommer därför få lämna tillbaka Oates utan att ha vänt ett enda blad i den. Men betalt för reservationen däremot, det har jag gjort. Som ni hör tycker jag väldigt synd om mig själv.

Andra olösbara dilemman som är aktuella i Calliope-land just nu: vilken utgåva av Siri Hustvedts The Shaking Woman ska jag köpa? Den med pastelliga ränder är ju fruktansvärt ful, men frågan är om den amerikanska är så mycket bättre. Svårt val. Vilken tycker ni?

8 kommentarer:

Tekoppen sa...

Inte så mycket bättre kanske... men bättre! Vägra patelliga ränderna! Man får ju nervskak bara av att se den.

*ovessicr*

Bokomaten.. sa...

Haha... tja, så kan det vara på biblan. Tur man jobba på skolbibla där det aldrig är mer än "hrm.. du vet att boken skulle varit tillbaka i oktober" man får höra.. och eftersom man är ansvarig får man långlån, anser jag.;) fast 1-veckas-lån tycker jag väl kanske är lite väl kort även på kortlån. 14-dagars känns mer rimligt.

Rebecca sa...

Den amerikanska!

jenny sa...

Jag visste inte förrän tills ngn vecka se´n att det ens Fanns en ny Hustvedt(dåålig koll...)Men blev naturligtvis my glatt överraskad! Den jag såg i butik var den pastelliga- brrr- helt hemsk, ta absolut den andra, tittar man ett tag blir den rätt okej...

Anonym sa...

Jag tror faktiskt att jag aldrig har lånat någon såndär snabblånsbok på biblioteket, förmodligen för att jag har en tendens att glömma att lämna tillbaka även de böcker man får låna i en månad. Och det där med biblioteksböter är aldrig särskilt roligt.

Jag lägger förresten också fmin röst på den amerikanska utgåvan, men de tär ju verkligen ett val mellan pest och kolera där.

MariaH sa...

Jag har jobbat på ett ställe med enveckas snabblån, det är lite tight tycker jag men där fanns inte de böäckerna med i katalogen så man riskerade inte att råka beställa dem.
Där jag lånar nu är det två veckor som gäller som snabblån o det känns llite rimligare - om man inte gör som jag o råkar få hem tre stycken ungefär samtidigt...

Boktoka sa...

Jag röstar på den högra (= den amerikanska?)

Metronyx sa...

Nåste sälla mig till kören som föreslår den amerikanska. Vissa bokomslag !?