31 januari, 2010

Från kattborste till bok; en berättelse om habegär

Det började med en furminator* och slutade med kraftigt habegär efter helt andra saker. När det kommer till att föreslå sådant kunderna kanske skulle kunna vara intresserade av, ligger Amazon ljusår före alla sina konkurrenter. Jag har förlänge sedan tappat räkningen på hur många bra böcker och nya förattarskap jag har hittat genom sajtens rekommendationer.

Exakt hur det gick till när jag gick från kattillbehören till nyutkomna böcker vet jag inte, men resultatet blev att min wish list blev ännu några centimeter längre. I vår önskar jag mig:

Kate Mosse - The Winter Ghosts

Jag tyckte att Labyrinth var ok men har däremot inte läst Sepulchre. The Winter Ghosts låter oemotståndligt lockande med sin mysrysiga berättelse om Freddie som fastnar i snön i Pyrenéerna och träffar en mystisk kvinna som sedan går upp i rök. När jag dessutom vet att den fick en 4:a i betyg av allas vår Boktoka, gör det att jag känner mig trygg i mitt habegär. Just nu säger också Amazon att jag kan få den i hardcover för futtiga £5.99, så ni hör - allt talar för den.


Ian McEwan - Solar
Trots att jag verkligen inte gillade On Chesil Beach, är mitt förtroende för McEwan orubbat. I mars kommer jag därför säkert att klicka på köp-knappen när Solar släpps, även om beskrivningen av handlingen låter halvsuspekt. En i sitt yrke hyllad men i sitt privatliv förvirrad man hamnar i en oväntad kris som samtidigt innebär att han får chansen att både fixa sitt liv och lösa klimatkrisen... hm. Men vad tusan, jag är på.

Rebecca Stott - The Coral Thief

En helt ny bekantskap för mig, men den låter ju ruskigt spännande när man läser om den. En ung man är 1815 på väg till Paris där han ska lämna prover och brev till en professor på Jardin des Plantes, men blir bestulen innan han hinner fram. Ett slags gammaldags vetenskapsthriller, om jag förstått saken rätt.


Annat att se extremt mycket fram emot är den än så länge obetitlade del 3 i Suzanne Collins serie om Hungerspelen; den släpps 24 aug 2010. Yay! Och så kommer ettan att bli film 2011. Men det hade vi väl redan gissat. Ursäkta att jag låter som en gnällkärring, men går det att få ha någon bok i fred, ofilmatiserad? Antagligen inte. Kommer jag trots mitt gnäll att sitta på bion på premiären? Ja.


*Furminator: värsta trendborsten för katter, sägs lösa problemet med fällande päls. Jag är villig att prova allt, eftersom mitt konto för klädrollers är löjligt stort. Faktiskt nästan lika stort som bokkontot, tror jag...

9 kommentarer:

Emelie sa...

På tal om att alla böcker blir film nu för tiden; Alan Moore, gnällgubben nummer ett inom serietidningsbranschen, brukar irriterat säga att hans serier minsann inte är bara storyboards för filmer och han brukar tydligen bråka en hel del med dem som försöker filmatisera hans serier...

Anonym sa...

Jag fick höra talas om furminatorn i helgen och är nu närmast besatt av att skaffa en själv. Inte bara för att slippa en ständigt katthårstäckt garderob utan också för att få den ena katten att besväras lite mindre av sina hårbollar som han hostar upp lite här och där.
Om du skaffar en så hoppas jag på en utförlig utvärdering! :)

Nathalie T sa...

Har själv samma problem med katter som fäller päls. Boken av Kate Moss lät spännande. Ska nog ta och kolla upp den. Tack för tipset!

Calliope sa...

Kanske borde någon företagsam bokhandlare plocka in furminatorn i sortimentet? Med tanke på hur vanlig kombinationen boknörd+kattägare är, borde det vara en given försäljningssuccé :)
Jag lovar hur som helst att komma med en utvärdering när jag den jag beställt har kommit så vi har kunnat testa.

Bokbabbel sa...

ååh, tredje Collins-boken, spännande!

Helena sa...

... och jag vill förstås också ha alla böcker som du vill ha i vår (i alla fall de första tre; jag har inte gett mig in i Susanne Collins-världen än, av ren självbevarelsedrift tror jag, hinner inte sträckläsa böcker just nu)! Winter Ghosts låter jättemysig, ja. Har båda Mosses tidigare böcker olästa i bokhyllan, ska ta tag i det snarast.

DameBoudicca sa...

Fast jag måste säga att jag inte kan rekommendera Sepulchre - jag kom av mig alldeles när jag fick tillbringa 20 sidor med att läsa om tarotkortens historia. Visst, det är trevligt med författare som läst på, men jag behöver inte läsa alla små anteckningar hon samlat på sig. Och det blir riktigt krystat när det dessutom skedde genom att spåtanten var den som berättade allt inför att hon skulle spå huvudpersonen. (Sedan hade jag en en andra problem med den också, men det var det som fick mig att lägga ner den.)

Calliope sa...

Usch då! Ska nog hålla mig undan Sepulchre då...

violen sa...

On Chesil Beach - nej!
Ian McEwan - ja!

Nej men nu länkar jag till din blogg......