26 april, 2010

Visst gör det ont när vårböcker släpps

Gör det ont när knoppar brister? Jag är inte så säker på det. Jag har i alla fall inte hört några skrikande träd. Vad som däremot är alldeles säkert är att man just nu kan se mig sitta gnällande och ynklig här - smärtsamt medveten om att alla roliga vårböcker som jag har väntat på nu behagar dyka upp på en gång. Jag hinner inte med!

I helgen skaffade jag mig Johan Theorins Blodläge, som jag hoppas kunna börja på ikväll. Jag såg honom på SVT:s morgonprogram imorse och blev ännu mer pepp än vad jag hade varit tidigare, trots att det borde vara fysiskt omöjligt. Jag var ju redan så entusiastisk efter hans besök på biblioteket... Men tydligen gick det att öka desperationen ett snäpp till, så nu är det hetsläsning som gäller. Hej och hå.
Säkra källor gör också gällande att man på SF-bokhandeln redan i fredags kunde få tag på Charlaine Harris Dead in the Family. Det hördes plågade skrik här när jag i lördags kväll förstod att jag inte skulle kunna få tag på den förrän tidigast idag - och ännu fler sådana ekar nu när dagen snart är slut och jag ännu inte har den i min hand. Ynk! Jag ska försöka lindra plågan genom att ta reda på om Charlaine möjligtvis kan tänkas signera någonstans i närheten av där vi kommer vara i sommar (ska till både New York och San Francisco, så om man har tur så...).

SF-bokhandeln meddelade dessutom glatt i förra veckan att John Ajvide Lindqvists Lilla stjärna hade inkommit till butiken och i helgen såg jag även den på en handfull andra ställen. Jag gjorde mitt bästa för att inte köpa den, eftersom jag ännu lever i hopp om att få ett rec ex från förlaget (så om någon på Ordfront läser det här - snällasnällasnälla, skynda på paketet eller gör slut på plågan). Under tiden jag väntar, tar jag del av provkapitel och Spotifylista med soundtrack som John Ajvide Lindqvist har lagt upp på sin hemsida. Strålande idé, för övrigt. Fler borde göra samma sak!
Så ja, visst gör det ont att vänta på att vårböckerna ska släppas. Ännu ondare gör det när man inser att man inte kan läsa dem alla samtidigt.

10 kommentarer:

Rebecca sa...

Jag har fotfarande inte fått mitt rec. ex heller. De verkar hålla på de alltför länge. Jag stod inte ut och köpte den, har även läst klart den. :) Rec. datum kanske är i maj, eftersom inte en enda tidning har recenserat. Kanske därför de håller på böckerna.

Hellre barfota än boklös sa...

Jag fick recex av Lilla stjärna förra veckan, tror det var den 21 den trillade ner i min låda. Recensionsdatum är fortfarande 19 maj enligt förlagets Twitter. Konstigt att inte ni har fått era recex än.

MariaH sa...

jag fick den men väntar på att "silver borne" skall hitta hit nån gång. Jag skulle behöva klova mig så att nån kan sköta barnen medan jag läser

Anonym sa...

Jag har inte heller fått recexet ännu. Misstänker brevbärarstöld eller annat fuffens! ;)
Eller så är det helt enkelt så att de haft så många ex att skicka ut att vissa därför kommit väg lite senare- Fullt förståeligt, men jag blir också otålig eftersom jag vill läsa Lilla stjärna NUUU!

Metronyx sa...

Ja visst är det konstigt hur FRUKTANSVÄRT jobbigt det är att vänta på en efterlängtad bok. Abstinensbesvär absolut.

Calliope sa...

Men det låter ju i alla fall betryggande att ni är fler som väntar på recex av Lilla stjärna. Vi håller tummarna för att de snart dyker upp!

Bokbabbel sa...

Jag har fått mitt hit till Finland, men de verkar komma rätt ojämnt. Men jag har bloggat om samma sak, den stora lockande bokhögen, att man inte vet var man ska börja, att jag vill läsa allt nu men ändå inte hetsläsa. Livet är hårt ibland

Calliope sa...

Outsägligt hårt!

Helena sa...

Jag hoppas att du har fått ditt ex av Lilla stjärna nu och att du också lyckats lägga vantarna på Dead in the Family! Jag är lycklig ägare till dem båda och har redan läst fantastiska Lilla stjärna men försöker stå emot Dead... lite till (man vill ju inte att den ska ta slut).

Calliope sa...

Jo då, nu har bokgudarna (eller posten?) äntligen visat sig från sin mest glada sida och lämnat av ett styck paket innehållande Lilla stjärna åt mig. Yay!
Och Dead in the Family ligger också här och väntar... Tänker mig att jag ska ta den när jag har tid att sträckläsa hela på en gång :)