30 augusti, 2008

Library Hotel

Semestersäsongen är över men till New York kan man resa året om. Jag var sugen på det redan innan, men när jag hittade Library Hotel ökade längtan lavinartat och jag var ytterst nära att börja klicka på "köp"-knappar hos flygbolagen. För Library Hotel på Madison Avenue låter som en våt dröm för semestrande boknördar; hela hotellet har boktema!

Det är alltså inte nog med att Library Hotel ligger ett stenkast från New York Public Library. Alla rum på hotellet är dessutom inredda med en speciell boksamling. Varje våning har ett huvudämne - som naturvetenskap eller humaniora - och sedan sorterar rummen under det. På våning 8 som är tillägnad ämnet litteratur, kan man välja mellan följande rum: Erotic, The Classics, Poetry, Dramatic, Fairy Tales och Mysteries. Men man kan också i mån av tillgänglighet be personalen plocka ihop en samling bara till en själv. Hur coolt är inte det!?!

The Love Room


Hotellet har också andra fashionabla litterära saker att erbjuda, till exempel en "Writers Den, a beautiful mahognay paneled room with working fire place" och vinterträdgården The Poetry Garden. Det finns ett Reading Room där gästerna erbjuds förfriskningar och läsro 24 timmar om dygnet.


Inredningen är av bilderna att döma lite åttiotalsmässigt vulgo här och där och jag tror att ett sådant här hotell egentligen hade funkat bättre inhyst i ett engelskt lantgods/slott, men ändå! Vilken fantastisk idé! Det går rakt upp på min saker att göra-lista: bo på Library Hotel minst en natt.

10 kommentarer:

Cia sa...

Kul! Det här vill jag också göra!

Anonym sa...

Oj oj Oj ! Jag som ska till NY om tre veckor. Men inte bo där. På ett stätt tänker jag att det är tur. Risken är ju att man inte skulle komma utanför hotellrumsdörren..

Anonym sa...

Häftigt. Väl värt ett besök, tror jag.

Bokbabbel sa...

Jo, jag har hört talas om det där någon gång och det låter ju minsann fantastiskt även om det som sagt kanske skulle passa bättre på en herrgård, man vill ju inte missa NY :)

Calliope sa...

Låter som om vi skulle kunna fylla hela hotellet :)
Kanske borde vi arrangera en gemensam boknördsresa dit?

Cia sa...

Åh! Jag följer med! Det är aldrig någon som vill åka till New York med mig :)

Amoroso sa...

Ojoj NY nästa! :-)

Bokomaten.. sa...

Jo, jag ahr sett det här hotellet innan och varit sååå sugen, men ett par nätter räcker nog för man vill ju trots allt se lite av NY också och risken finns väl att man skulle bli stressad av att vilja vara på hotellet hela tiden också.. Såååå sugen...

Calliope sa...

Bästa sättet att lösa dilemmat torde vara att helt enkelt stanna jättelänge - då hinner man läsa alla böckerna på hotellet och ändå se stan :)

Anonym sa...

Åå! Fantastiskt, längtar dit!! :D Säkert svindyrt.