09 januari, 2008

Ljudet av små fötter...eller inte

Är du trött på föräldrar som envisas med att tid och otid berätta hur fantastiska deras osnutna barn är? Behöver du argument att ta till när svärmor för femtonde gången på en timme frågar när hon ska få höra ljudet av små fötter?

Frukta inte - snart är hjälpen här. I vår kommer äntligen Corinne Maiers (Hej lättja & Fransk psykoanalys är kul) senaste bok No Kid 40 skäl att inte skaffa barn i svensk översättning. Jag såg den i Paris när jag var där i somras och blev omedelbart förtjust över hennes elaka, roliga och intelligenta sågning av allt vad familjeidyller och förökning heter. Tyvärr är inte min franska bra nog för att det skulle vara lönt att köpa den i original, men nu slipper jag alltså känna att jag missat något längre. Folk kommer bli jätteupprörda och ta illa vid sig och det är hur kul som helst! För är det egentligen inte så att alla innerst inne vet att det inte borde heta barnlös utan istället barnfri...?

4 kommentarer:

Martina sa...

Fantastiskt, precis en sån bok som jag behöver... jag fascineras av att TV visar program som "Supernanny" och sen förväntar sig folk att man ska skaffa barn. Nej tack.

Bokomaten.. sa...

Underbart! Nu kanske man kan få lite hjälp med att få tyst på kollegorna som undrar varför man inte börjat yngla av sig än!

Country Girl sa...

Åh tack för tipset! Ska bli roligt att läsa...

Calliope sa...

Jag tror den kan bli hur kul som helst; den verkar ha en schysst inställning till ämnet. Och missförstå mig rätt här nu, alla som känner sig upprörda - folk får gärna skaffa barn om de tycker att det är kul- men utgå inte från att det är den ultimata drömmen för alla och envar... Till slut blir man ju anti bara för att alla tjatar :)