23 september, 2008

Spridda förutsägelser

Calliope leker orakel och förutspår något vi med största sannolikhet kommer att få se på bokmässan i helgen:

Jan Guillou iförd kortärmad tröja och grön väst med fickor, leende åt hur finurligt han fått ihop plotten i sin senaste bok.

Liza Marklund i kort kjol.

Övre delen av Björn Ranelids bringa som brunbränt tittar upp ur urringningen.

Svettiga bibliotekarier.

Håkan Nesser i polotröja, signerande böcker med klurig min.

Sjukt mycket folk i Adlibris monter.

Bakfulla bokhandlare.

Per Olov Enquist omgiven av medelålders damer som lägger huvudena på sned och verkligen förstår hur han haft det i livet.

Björn Hellberg frenetiskt signerande.

6 kommentarer:

Arina sa...

När jag nästan kolliderade med Guillou på mässan för några år sedan hade han rutig flanellskjorta vill jag minnas. Men han kanske har ändrat stil?

Anonym sa...

Kommer Per Olov Enquist verkligen att vara med??!! Usch, i så fall missar jag att träffa min favoritförfattare!! Min kompis skall till denna bokmässa, så jag är väldigt avundsjuk på henne...

Erika sa...

Haha! Ja, Björn Hellberg sitter baske mig alltid i någon hörna och signerar... Läser verkligen folk hans böcker?

Tror att många av dina gissningar kommer slå in! Precis så där är det.

Anonym sa...

Björn Hellberg signerar fan överallt! Var i Nora på marknad häromsistens och tränger mig fram i folkmassorna för att komma in i bokhandeln... bara för att upptäcka Björn Hellberg, frenetiskt signerande böcker.

Calliope sa...

Björn Hellberg är ett underligt fenomen. Vi hade travar av hans böcker i butiken och inte en käft köpte dem. Sedan kom han förbi på en kort signering och då sålde vi 150 ex på bara ett par timmar. Weird!
Sitter alla hans fans hemma och väntar på att han ska komma ut och signera innan de köper boken? Hypnotiserar han folk som går förbi så de blir tvungna att köpa?

Anonym sa...

Haha, jag såg Björn Hellberg frenetiskt signera på bokmässan. Men som sagt, det är ju inte specifikt för just bokmässan. :)