28 januari, 2008

They just don't make them like they used to

Kära vänner - det är måndag. Det är grått, mörkt och januari. Vi kan med andra ord behöva uppmuntran. Här kommer den i form av några underbara, underliga omslag som man inte kan låta bli att älska:

Har vi inte alltid misstänkt att de har något skumt för sig på de där lägren i skogen? Här har vi beviset. En underbar pojkbok för alla åldrar. Raskt vidare:


Oumbärlig för husdjursentusiasten. Nu kan man skippa alla de där dyra vetrinärräkningarna och lägga pengarna på böcker istället. Bara att dra på plasthandskarna och be ormen säga "aaah". Gapa stort. När det sedan börjar närma sig lunchtid, kan man hitta nya, spännande rätter i den här:

The New Radiation Recipe Book - ett måste för alla husmödrar. Fast man blir ju lite nyfiken på det där tillägget "the new" i titeln. Finns det flera böcker i serien? Är recepten uppdaterade? Så många frågor, så lite tid. När arbetsdagen går mot sitt slut och det är dags att krypa upp i soffan med lite mysläsning, föreslår jag den här. Skräck och skoj i ett:


Visst känns måndagen lite bättre nu?

10 kommentarer:

Hans Persson sa...

Om du inte redan har den, se till att skaffa Bizarre Books av Russell Ash & Brian Lake. Den är full av böcker i den där stilen.

Bokbabbel sa...

Hehe, visst känns måndagen bättre, tack för den =)

Marianne sa...

Hahahaha!

Om vi utgår från att scouten som sträcker upp armen ur vattnet står på botten så kommer scouten som dyker rakt ned att knocka sig själv mot samma botten.
Det kanske är det boken handlar om?
Hur scouterna på land slänger sig i sjön på bästa scoutmanér och räddar den knockade från drunkningsdöden?
Spänningen är förmodligen olidlig ...
eller inte.

d.o sa...

Whats wrong with my snake!
Så fantastiskt roligt! Jag måste hejda mig för att inte börja tokskratta på kontoret.

Är det en del i en serie böcker? Vet du?

Country Girl sa...

Inte bara måndagen känns bättre av dina boktips- resten av de gråtunga kyliga vårvinterdagarna den årstid är räddade. Bara att klicka sig fram till dagens inlägg så flyger och far alla bekymmer! TACK!!!
Ps Mest sugen blev jag på den sista...

Calliope sa...

Känns bra att kunna glädja omvärlden! Visst är de fina? Visst blir man sugen på innehållet också?

Hans: Tack!! Är det så den heter?! Jag har letat men inte hittat eftersom jag inte kunde minnas den rätta titeln. Jag läste om den i en artikel men hade för mig att den skulle heta något i stil med Weird Books. Nu ska den beställas innan jag tappar titeln igen!

d.o.: det är faktiskt en serie, men de andra delarna är mer normala böcker i stil med "Så tar du hand om din kungsboa". Fast där fanns en annan skojig titel som triggar fantasin: "277 secrets a snake wants you to know".

Marianne sa...

Förresten, du har väl inte missat bloggen "Judge a book by its cover"? (Snart ska jag lära mig posta länk i kommentar, jag lovar)
Komplett sanslösa bokomslag i mängder!

Hans Persson sa...

Den heter så och står i min hylla hemma.

d.o sa...

Whats wrong with my snake! Det är precis lika roligt idag på morgonen som när jag såg det trött på kvällen.

Det är en sådan bok som man drar sig för att köpa, men som man verkligen saknar om man skulle behöva den!

Calliope sa...

Marianne - visst har jag sett Judge a book by its cover! Den är hur kul som helst :) En sån idé man önskar att man själv hade kommit på...