18 mars, 2008

Sookie Stackhouse på svenska

I maj ryker den sista ursäkten ni kan ha för att inte läsa Charlaine Harris ljuvligt blodiga böcker om Sookie Stackhouse. Då kommer nämligen första delen, Dead Until Dark, på svenska från förlaget Stjärnfall. Direkt i pocket dessutom, så kom inte och påstå att ni inte skulle ha råd.

All heder till Stjärnfall för att de piggar upp den annars urtrista svenska fantasyutgivningen! Hoppas de gör en bra översättning och ett riktigt snyggt omslag, så den går att sälja ;)

12 kommentarer:

Sarah sa...

Jag har varit nyfiken på Sookie Stackhouse ett tag nu. Orden "Snygg vampyr" fick mig på kroken, så jag får hålla ögonen öppna efter den svenska översättningen ... eller införskaffa första boken på engelska.

Aidaho sa...

Kommer den på svenska??? Underbart, bästa vårnyheten!

Olivia sa...

Jag ska nog läsa de böckerna någon gång, blir alltid intresserad varje gång jag får syn på dem i SF-bokhandelns katalog. Men jag tänker inte läsa dem på svenska.

Calliope sa...

Läs dem, läs dem, läs dem! blir min inte så sofistikerade men desto mer hjärtligt menta uppmaning. Passar alla som gillar t ex Buffy och Stephenie Meyers Twilight-böcker.
Finfina vampyrer i mängd!

Mikael Holmström sa...

Gött mos, då kanske även jag äntligen kan ta mig i kragen och läsa Sookie :-) Hurra för bra förlag!

Calliope sa...

Tilläggas ska kanske att de inte alls är svårlästa på engelska heller för den som vill försöka. Harris skriver enkelt och för att använda en fin klyscha "medryckande". Torde funka även för ovana engelskaläsare.

Sarah sa...

Dead Until Dark har i denna minut påbörjat sin resa hem till min brevlåda.

Anonym sa...

Kul med något nytt på den svenska marknaden. Jag hoppas, som du, att översättningen blir lyckad. När det gäller ett nytt och okänt förlag blir man ju lite skeptisk. Eller i alla fall jag. ;)

Calliope sa...

Maria: nej, man vet ju inte vad man kan vänta sig riktigt. Men vi håller tummarna.
Sarah: så trevligt - tror absolut att du kommer gilla den!

Bokomaten.. sa...

Tror du, som har läst, dem att de skulle kunna funka på högstadieungdomar? Jag har haft dem på listan ett tag men det dåliga samvetet säger nästan jämt att jag bara får läsa saker osm jag kan ha nytta av på skolbiblan...

Calliope sa...

Jag tycker absolut att du ska läsa dem Bokomaten, men jag är mer skeptisk till att de passar för högstadieungdomar. Sookie är 25-30 år i böckerna och känns för vuxen för att det ska funka att ge dem till alltför unga läsare. En del kan säkert upskatta dem, men generellt sett tror jag att det inte är så lyckat. Om inte annat är det rätt mycket sex här och där, så det kan nog bli lite fel om fröken rekommenderar och någon pryd förälder hittar :) (kidsen däremot gillar det nog...)
Vill de läsa om vampyrer är det bättre att de börjar med Stephenie Meyers Twilight-serie. Även den finns ju på svenska, än så länge bara de två första delarna, men ändå.

Bokomaten.. sa...

Tack för rådet, men det är lite för att de knarkar vampyr/monster/skräckböcker här.;) Stephanie Meyers böcker funkar fint men tänkte dryga ut hyllan lite...;)