18 oktober, 2012

Läsa tillsammansLäser ihop - det gör jag och maken, kanske mer ofta än vad som är hälsosamt ... Eller nä, det är alldeles lagom ofta = varje dag. Skulle nog vilja påstå att det är ett måste för ett lyckligt äktenskap, att man låter varandra läsa i fred. Däremot läser vi aldrig samma sorts böcker.
Hur har ni det med tillsammans - läsningen hemma hos er?


5 kommentarer:

Leah sa...

Hemma hos oss är det bara gossen och jag som läser. Dock är sambon gärna med och diskuterar innehållet även om det begränsas av min uppfattning. :)

Helena (Dark Places) sa...

Min käre make har ett, ska vi säga, mer sunt och normalt förhållande till böcker och läsning än jag själv. Han vill alltid ha en bok att läsa innan han somnar, och då gärna något spännande. Det är jag som förser honom med böcker, och så fort en bok är på väg att ta slut går han till mig och säger ”nu behöver jag en ny bok”. Det är kärlek, det! Just nu läser han S.J. Boltons ”Nu ser du mig” (som han gillar). Vi läser ofta ihop, främst i sängen innan vi ska sova, men det händer också att vi – istället för att köra dvdboxrace med t ex Dexter eller Homeland – tänder en bra och lägger oss skavfötters i soffan med var sin bok. Mys på hög nivå, tycker jag. Jag tror det är bra att min livspartner inte är fullt lika bokgalen som jag, det gör att resten av livet får plats också. Däremot händer det att jag mörkar mina bokinköp för honom, ahem. Har nu dyrt och heligt lovat köpstopp fram till december. Det är inte direkt som om det saknas läsmaterial, men… :)

Anna Höglund sa...

Hemma är det bara jag som läser. Sambon är ordblind och har därför något svårt med det skrivna ordet. Jag lider med honom och försöker packa på honom ljudböcker, men det örat vill han inte lyssna på. Han tycker han klara sig så bra ändå.

Cinnamon sa...

Sambon läser inte mycket alls. Men ibland kan han få något ryck och läsa några böcker. Då blir det fantasy eller skräck. Annars är det jag som läser och han som spelar en massa onlinespel. Men det betyder j att jag får en massa tid att läsa :)

Louise sa...

Det är väl jag som står för den största läsningen här hemma, men vi läser även böcker högt tillsammans jag och sambon vilket är mysigt :)