24 maj, 2008

Vara duktig eller ha roligt, det är frågan

Lördag! Jag slits mellan motpoler som heter duga - att vara redig och läsa Camilla Läckbergs Sjöjungfrun som jag måste recensera (och därmed får pengar för att läsa) och tusen gånger roligare och hett efterlängtade Shanna Swendsons Don't Hex With Texas som ÄNTLIGEN kommit.

Jag började på Sjöjungfrun igår och den var skittråkig; bara en massa bebisprat och kaffedrickande och ett försvinnande/mord som man hört tjugo gånger innan. Tror definitivt att hon skulle tjäna på att skriva långsammare, kanske ta sig mer tid att jobba igenom böckerna. Med tanke på hur känd hon blivit så lär det knappast vara någon fara för att hon ska glömmas bort om hon slår av på takten och publicerar nytt vartannat år istället för varje.

Shanna Swendson å andra sidan blir bara bättre och bättre. Jag minns inte om jag har lovebombat henne här tidigare? Jo, det har jag säkert. Böckrna i Hex and the City är bland de absolut roligaste fantasyserier jag läst. Lovar att återkomma med mer kärlek till Shanna när jag läst ut den. Vilket säkert blir snart eftersom jag kommer dissa Läckberg... känner det på mig...kolla bara vilken rolig dansande groda det är på framsidan...hur kan man motstå?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med kaffedrickandet ... Jag har läst en av Läckbergs böcker (minns inte vilken) och höll på att bli galen på det oavbrutna kaffedrickandet. Visst finns det folk som hela tiden häller i sig kaffe, men måste man läsa om det?

Sama sa...

Angående Läckberg: Hear hear!!

Anonym sa...

Håller med om Läckberg. Frågan är hur länge hon kan fortsätta att sälja som hon gör om hon inte får till bättre innehåll.

Calliope sa...

Jag tror hon kan hålla på lääänge - folk gillar upprepningar. Känns tryggt, typ.

Bokomaten.. sa...

Åh, andra sidan är hon ganska lättläst så det borde gå ganska fort. Så kan du plöja det du vill istället.,)

TeachMom sa...

Tack för tipset! Jag hittade hit via Läckbergs blogg och fastnade för ditt lästips. Jag har beställt första boken nu och ser fram emot läsningen.

Calliope sa...

Enjoy, teachgirl! Jag gillar serien skarpt - hoppas den kan vara något för dig också.