12 maj, 2008

Hur gör du Jens?

Det hör inte till vanligheterna, men jag sitter här och tänker på Jens Lapidus, som just nu tycks vara överallt. I en intervju läser jag att hans son föddes i november förra året. I en annan intervju berättar han att han fortfarande jobbar heltid med juridiken trots att han är mitt uppe i en gigantisk marknadsföringskampanj för Aldrig fucka upp. Allt som har med boken att göra sköter han på luncher och kvällar, säger han.

Så då undrar jag bara - är det synd om hans fru eller har de nanny till barnet? Eller sover Jens aldrig? (Eller knarkar han?) Hur kan man annars ha jobba heltid, vara en av landets just nu mest efterfrågade intervjuoffer och samtidigt hinna ta hand om en bebis? (Och dessutom hinna fixa välputsade skor att ha på sig varje dag.) Kanske har Jens superkrafter som vi inte känner till.

Dessutom undrar jag hur det kommer sig att jag inte i en enda av intervjuerna jag läst sett så mycket som tillstymmelsen till fråga kring detta. Hade Jens varit tjej hade han poserat på Mama med bebis & bok i famnen och hela intervjun hade handlat om hur han får tiden att räcka till. Men nu är Jens man och ingen lyfter ens på ögonbrynet. Det är sådant som får mig att bli gnällfeminist. No offense, Jens.

Jag vet inte heller hur jag gör, säger Jens.

9 kommentarer:

Jessica sa...

Du har ju helt rätt: heter man (insert valfritt kvinnonamn) så fokuserar det genast mer på familjen. Jens får vara allt han är och ingen höjer på ögonbrynen. Extremt bra exempel på att vi kommit så galet kort.

Anonym sa...

Jag var irriterad över att, om kanske inte hela tiden tänka på Lapidus, så iaf att ständigt behöva läsa och höra om honom. (Senast på lunchen en snabbis på Aka där sprang kontorsmän runt och grabbade sina ex av "Aldrig fucka upp".)

Sedan blev jag ännu lite mer irriterad när jag läste detta - du har ju tyvärr helt rätt. Man ser rött.

Nu kommer väl ngn att starta livsstilsmagasinet Papa (utan en tanke på Hemingway!) alldeles snart. Burr.

Anonym sa...

Vem vet, han kanske kör med kloning? ;P
Bryr mig inte såå mycket, men stör mig på det evinnerliga tjatandet om hans bok som jag hör dagarna i enda.

Bernur sa...

Förutom att han verkar vara enormt överskattad som författare, är det förstås intressant att han hinner med, med ett så litet barn. Jag är ändå man (some kind of man, som Marlene Dietrich säger om Orson Welles i Touch of Evil), men när våra barn var små var jag så stressad att jag inte ens hann skriva ett självmordsbrev - - -

Calliope sa...

Kanske är det därför stilen i böckerna är så avhuggen: skriva tre ord.mata bebis.skriva två ord.byta blöja osv?

Nej, hittills är den troligaste teorin kloning. Det skulle också förklara hur skorna ständigt kan vara nyputsade och kavajerna oskrynklade. När en Jens blivit smutsig tar en annan vid.

Anonym sa...

Jag tror också på kloningsteorin. Det skulle kanske förklara varför jag faktiskt känner mig lite rädd för Jens. Jag vet liksom att han kan smyga sig på mig från två håll. Med fler böcker som jag inte vill läsa. (Brr.) Medan den tredje Jensen håller bebisen. Undra hur många det finns? Blir inte bebisen förvirrad?

Hjälp.

Jessica sa...

"När en Jens blivit smutsig tar en annan vid."

Hahahahaha! Tack, dagens första skratt (crappy dag). Konstigt nog börjar jag känna, om Snabba Cash "Kanske borde jag läsa ändå". Få se hur det blir med den saken. Kanske kan låta min klon göra det så slipper jag (den tredje stryker mina klänningar)?

Anonym sa...

Ge mig en klon som införskaffar mina klänningar!

Calliope sa...

En shoppingklon hade inte varit dumt. Då kunde den gå i affärer och tvingas in i det enda svettiga provrummet efter det andra medan jag ligger hemma och softar. Känns extra lockande idag efter gårdagens misslyckade bikinijakt.

Jag drabbades för övrigt också av det där "kanske borde läsa"-syndromet, fast med Aldrig fucka upp istället. Jag läste ett par kapitel på lunchen. Har aldrig kännt mig dummare i hela mitt liv - sällan har man skådat en svensk bok där det var så många ord jag inte förstod. Helt klart är jag ruskigt ohipp. Inte alls ett med kidsen.