19 maj, 2008

Mannen under trappan tar steget in i din TV

Marie Hermanssons Mannen under trappan ska bli tv-serie i fyra avsnitt på SVT. Än så länge finns inte mer än manus och regissör (Daniel Lind Lagerlöf), men tanken är att inspelningarna ska börja till hösten.
Ska bli himla kul att se! Hoppas jag. Känns som det kan bli svårt att föra över hennes bisarra böcker till tv utan att det blir b, men ändå. Jag gillar att de gör ett försök! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över äckeleffekten med puppan i Värddjuret, trots att det var en massa år sedan jag läste den och det är ju ett gott betyg...

Läs mer på SVD.

6 kommentarer:

Country Girl sa...

Hm, undrar vem som ska spela själva mannen under trappan...Vad jag minns var han liten och såg ganska konstig ut. "Trickfilmning" kanske, som man sade förr i tiden...

Anyhoo så ska det bli jättespännande att se!

Om man bara hittade en regissör och producent som klarar av att skapa den där hermanssonska stämningen hade flera av hennes böcker kunnat göra sig på film, tror jag.

Mikael Holmström sa...

"Vad jag minns var han liten och såg ganska konstig ut."

Tja, inte vet jag, Jan Guillou kanske?

Anonym sa...

Jag var faktiskt på casting med min dotter igår, när svt sökte barn till serien!
Minns boken som otroligt läskig. Men visst var det pappan själv som var mannen under trappan? Undrar hur de löser det problemet...

Country Girl sa...

Mikael: Hahaha! Klockrent! Undrar om han blivit tillfrågad.

Erika sa...

Åh vad kul, älskar den boken! Men jag tror det kan bli svårt att återskapa den där suggestiva känslan som boken har. Och som Ylva redan påpekat, vem ska spela Kwådd? Han är både är och ser ju lite... speciell ut.

Boklisa: När jag läste den uppfattade jag det snarare som om det var upp till läsaren att tolka om huvudpersonen blivit tokig och bara föreställer sig Kwådd och alltihop eller om han helt enkelt är med om dessa obehagliga, "övernaturliga" händelser på riktigt.

Calliope sa...

Guillou hade varit perfekt! Tänker mig att han kunde ta på sig en av sina sälskinnspälsar, rufsa till håret och sminka på en vårta på näsan, sen är det klart :)