07 maj, 2008

Något roligt och något mindre roligt

Läser i Svd att Linda Skugge planerar att skriva en thriller. Vad är det som får alla att tro att de kan (och bör) skriva deckare? Underskattar de genren så till den milda grad att de tror att vem som helst kan? Ett mord, en polis och så är det klart? Bli inte ledsen Linda, men du har redan givit ut en kokbok trots att du uppenbart inte är så bra på mat. Kanske, kanske bör du stanna bland romanerna? Bara ett förslag från min sida. Men hej, vem är jag att döma?

Blir desto gladare när jag i samma tidning ser att John Ajvide Lindqvist har fått Selma Lagerlöf-priset på 100.000 kr. Grattis! Kunde knappast vara mer välförtjänt. Jag blir så lycklig när jag läser att det går bra för honom; det ger mig hopp om att det finns plats för även det udda & bra.

Hade det förresten inte varit roligare att låta Ajvide Lindqvist ge ut en kokbok?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill även gärna se Ajvide skriva krönikor i Amelia och Mama också.

Om han helt enkelt tog över allt Linda Skugge gör så tror jag att världen skulle bli en lyckligare och finare plats. Men det kanske bara är jag?

Calliope sa...

Nej då, vi är minst två som tror det :)

Jessica sa...

Tre! Jag tror också det.

En Ajvide-kokbok hade dessutom blivit vegetarisk, extra bra!

La Bibliofille sa...

Fyra, jag tror också!

Country Girl sa...

Fem!

Och jag tror att du har rätt i, Calliope, att deckargenren är grovt underskattad och att det därför är så många som gladeligen kastar sig in i författarprojekt. Och också därför som det finns så många dåliga deckare som ger genren dåligt rykte.

Anonym sa...

Överhuvudtaget tycker jag att Skugge har en märklig atttyd till skrivande - hon verkar tycka att det går ut på att spruta ur sig text. Stoltserar alltid i intervjuer om att hon jobbar jämt o s v. Och nu ska hon skriva en thrillertrilogi. Hur ska hon veta att idéerna räcker till tre böcker? Och bryr hon sig om innehållet, eller är det bara "nu har jag minsann presterat tre böcker och jag blir då inte utbränd"?