13 juli, 2009

En nätt plan på 3534 sidor

Först föreställer ni er en liten ekorre som ääälskar nötter och som mycket flitigt samlar på sig så många det bara går. Samtliga nötter kånkas med stor möda uppför trädstammen och baxas in i ekorrens hem i väntan på att avnjutas. Efter att ha ägnat sig åt denna syssla en längre period, känner ekorren att nu räcker det, nu är det dags att skörda frukterna av arbetet. Sagt och gjort, här ska det ätas nötter! Glad i hågen skuttar ekorren uppför stammen och ka-dunk! Ett nytt försök. Ka-dunk. Va? Ekorren kan inte komma in i sitt hem. Så flitigt har ekorren samlat nötter att den fyllt hela sin trädkoja till bristningsgränsen och själv nu inte längre ryms där inne.

Ni ser det hela framför er? Bra. Byt då ut nötterna mot böcker och ekorren mot er kära Calliope, så förstår ni genast hur jag har det. Jag hämtade mitt efterlängtade paket från Amazon idag (paketet som onda Posten hade beslutat sig för att skicka till ett företagscentrum på andra sidan stan, som bara har öppet vardagar mellan 8-10...), men glädjen över de nyanlända böckerna förtogs en smula när jag kom hem och lade dem i högen märkt "semesterläsning". Börjar det inte bli lite.... jag vet inte... lite mycket? En hastig sammanräkning av antalet sidor jag tydligen har tänkt att jag ska hinna läsa på semestern visar att jag satt målet högt. 3534 sidor närmare bestämt, varav ungefär 1/3 är på engelska. Hm.

Till det kan man också om man vill lägga de dryga 600 sidorna i den bok jag håller på med nu, Hanne-Vibeke Holsts Drottningoffret. Jag har kommit halvvägs och börjar känna att jag sysslar med något slags maraton. Det är lååååångt. En bok får vara väldigt bra för att hålla uppe intresset så länge. Om Holst klarar det eller inte ska jag låta vara osagt än så länge. Vi får se. Men det känns onkeligen som att det är tegelstenarnas sommar; jag har just läst ut Keplers Hypnotisören som också den var uppe kring 500 sidorsgränsen. Ruskigt otäck var den också - svart, deprimerande, läskig. Allt ont som kunde hända hände. Men mer om det senare - Bonniers blir nog ledsna om jag går händelserna i förväg och skriver en massa om den innan releasedatum i deras noga orkestrerade marknadsföring. Under tiden kan ni istället få roa er med en titt på min ovan omtalade 3534 sidor långa semesterplan. Se och förfäras över vad en stackars bokmal kan få för sig att hinna med på semestern:

7 kommentarer:

Stéphanie sa...

Och jag som tyckte att mitt nattduksbord var överfyllt =)

Ramona Fransson sa...

Hahhaha grattis inga fritidsproblem så långt ögat ser...

Nu har jag lagt till din blogg på min och kallar den "Skvaller från en bokhandel m.m.

Hoppas det är okej?
Hälsar
Ramona

Camilla sa...

Hmm, detta att man förväntar sig att hinnna läsa så mycket under semestern (sommaren) håller jag med om. Jag har också en nätt samling böcker som ligger och väntar och jag har redan avslutat mina fyra veckors semester. Sen känner jag just nu att jag inte hinner njuta av den bok jag läser jag bara tänker på de andra böckerna som har ett sista detum att bli utlästa på pga de flesta är bibioteksböcker. Sen när jag är ledig och skulle kunna läsa så behövs ju annat göras som hushållsarbete och se till barn (7 och 4 år).

MariaH sa...

jag har också en gedigen hög hemma... hitills har jag läst två och en halv bok så det mesta lär jag få bära tillbaka oläst.
o då har jag dessutom en hel del egenägda att-läsa som ligger nedpackat

fast du hade ju några godbitar där i högen såg jag

Bokbabbel sa...

Haha, en klassiker. Men vilka bra-iga val!
Det är inte lätt det där. Man tror alltid att man ska hinna läsa mer än man egentligen gör, tror att man kommer att bli utan bok att läsa, och så släpar man omkring på en tung väska hela semestern...

Calliope sa...

Skönt att veta att jag inte är ensam, åtminstone :)
Jag är urkass på att låna på biblioteket just av samma anledning; jag går dit och får ihop megahögen Allan med böcker och sedan får jag för mig att läsa något annat när jag väl kommer hem och då ligger biblioteksböckerna där och stressar mig med sitt tillbaka-datum. Att ha ett datum när jag måste skiljas från en bok fungerar inte så bra för mig...

Calliope sa...

Det är helt ok Ramona!