17 april, 2008

Rösta på kakmonstret

Jag har precis spenderat en timme i en ojämn kamp med jättedisken Orvar. Vi är två personer och en kisse - hur vi kan smutsa ner så mycket porslin förstår jag inte. Ändå verkar jag inte ha fått nog av tillvaron i köket, eftersom jag överväger att köpa (ännu) en kokbok. Den här gången är det Leilas nya bak-/kakbok A Piece of Cake som lockar.

Jag kikade i den på jobbet idag och mitt inre kakmonster inledde omedelbart en övertalningskampanj. Så-mycket-gott!!! Blåbärscheescake från New York med vit choklad. Citronpaj med hallonmaräng. En massa olika kladdkakor. Bullar. Och så det som nog kommer fälla det avgörande utslaget - Pollymuffins!! Ni vet, de där runda yummi yummi chokladgodisarna. I muffins! Herregud, varför har inte jag tänkt på det tidigare? Två goda ting tillsammans.

Jag gillar dessutom det faktum att alla sötsakerna kommer först och tar upp tre fjärdedelar av boken. Först på slutet kommer det vanliga brödet. Känns som en schysst variation på det annars lite diskriminerande upplägget där allt sött kommer sist, efter det nyttiga. Så brukar det ju vara i de flesta kokböcker. Men inte här. Bra med en kvinna som förmår att prioritera.
Som om inte själva recepten vore nog är boken dessutom fylld med jättefina bilder på all den goda maten. (Jag säger mat, så låter det bättre och mer hälsosamt än det egentligen är.) Är en total sucker för sådant. Kolla bara hur harmoniskt man kan ha det om man bakar det fyllda italienska brödet här:

Kakmonstret och förnuftet ska tala om saken tills imorgon så får vi se vem som vinner. Jag vet vem jag hejar på...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. Ja nu har Du iaf fått mig att vilja köpa den. Tror inte mitt förnuft vinner. :)

Bokomaten.. sa...

Köp den och rapportera om Pollymuffinsarna! Användt Polly i chokladkaka innan faktiskt, vilket blev jättegott. Trodde det var min egen uppfinning men jag har säkert hört det någonstans...:) Leila känns lite som våran Nigella, tycker jag. Fredagsfesta till det med ett recept!!

Calliope sa...

Ooh, Polly i chokladkaka låter ju faktiskt nästan ännu bättre...! Håller med om att Leila liknar Nigella lite - om inte annat för att de båda två fläskar på ordentligt med fett och socker :) Ingen dietmat där inte...

Calliope sa...

Vad gäller kampen mellan förnuftet och kakmonstret så har den rasat hela morgonen. Det lutar dock åt en kompromiss dem emellan - jag köper den men inte förrän nästa vecka när lönen kommer. Förnuftigt och gott. (Kakmonstret undrar oroligt om vi kanske kan kopiera något recept och använda i helgen...)

Erika sa...

Jag röstar på kakmonstret! Är själv ganska sugen på den här, för jag menar: pecannötspaj och blåbärscheesecake? Mmm...

Anonym sa...

Jag hejar också på kakmonstret! Och blev grymt sugen på boken. Jag klarar inte av Leila i tv längre. De där söta leendena in i kameran var 10:e sekund får mig att vilja skrika.

Men det mesta hon lagar och bakar ser grymt gott ut. Så en bok måste ju vara lösningen!

Arina sa...

Får inte får inte får inte köpa. Jag måste ta hand om mig, och i det ingår att sluta med sötsaker. En sådan bok i bokhyllan skulle göra det omöjligt, så det är bara att ta på skygglapparna och rusa förbi alla godisböcker. Det är bättre att se henne på tv för jag orkar aldrig ta reda på recepten sen i alla fall.

La Bibliofille sa...

Heder åt dig som lyckades kombinera förnuftigt med gott! Mitt förnuft hade inte en chans mot det inre kakmonstret (som röt GE MIG!!!), det HANN inte göra några invändningar! Hade det varit något annat en en bok som stått på önskelistan så hade kanske inköpet kunnat avstyras, men... Imorse kompenserade jag för inköpet av "A Piece of Cake" med att baka något ur den, och då blev ordningen återställd igen, eftersom att boken då kommit TILL ANVÄNDNING! Mycket viktigt! Nytta OCH nöje..?