07 april, 2008

Lukta som en författare

I avdelningen för bisarra nyheter noterar vi idag att romansförfattarinnan Danielle Steele har lanserat en egen parfym. Att ha sålt dryga 550 miljoner ex av sina böcker räcker alltså inte - man är ingen riktig författare innan man har sin egen doft.

Steeles parfym har fått det i mitt tycke lite fantasilösa namnet Danielle by Danielle Steele och luktar enligt författarinnan själv "optimism, romans och intrig". Den finns inte bara som parfym utan också som body lotion.

Förpackningen matchar doften - asken är rosa (=optimism och romans) med spetsband i svart (=intrig), åtminstone antar jag att det är så det är tänkt. Det hela marknadsförs på en särskild hemsida som går i samma stil. Den tar en halv evighet att ladda eftersom den har ett fancy intro med pappersark som blåser i vinden (Danielles verk, får man gissa), men det kan det ju vara värt eftersom man under rubriken "extras" kan få reklam för parfymen både som skärmsläckare och skrivbordsunderlägg till datorn. Det senare med texten Believe in happy endings och så bladen som blåser för vinden igen.

Och här trodde jag att Nora Roberts var unik med sina vattenflaskor och strandmattor! Inser att det finns en hel värld av knäpp merchandise där ute som väntar på att upptäckas. Kanske finns det fler författare som har sin egen parfym? Vad luktar de i så fall? Tänkbara alternativ:
Kerstin Ekman: skog
Stephen King: kall svett
Bram Stoker: blod och vitlök
Jens Lapidus: pengar
etc etc

Möjligheterna är oändliga.

4 kommentarer:

Country Girl sa...

Känns det inte som att Steels parfym doftar som någon slags Barbi-parfym (visst har väl Barbi en egen parfym?)? Jag har då ingen lust att prova.

Fler förslag: Ruth Rendells parfym luktar ruttet lik, Diane Setterfields dammigt antikvariat och Bukowskis luktar sprit...

Calliope sa...

Jag var också inne på spritdoft, men tänkte att den skulle tillhöra Leif Gw eller kanske Lundell (den senare i kombination med terpentin från målandet). Men Bukowski är ju bättre!
Och jo, Barbie har inte bara en utan flera egna olika dofter. Kan ju säkert behövas när man är en stackars docka som annars mest luktar plast...

Anonym sa...

Tänk, jag har alltid undrat hur intrig luktar. Eller inte. ;)

Calliope sa...

Jag tänker mig att intrig luktar lite surt, ingen direkt god doft utan snarare påträngande. Låt oss hoppas att Steele har associerat annorlunda :D