12 december, 2007

Inte köpa mera

Jag vet, jag vet! Jag skulle inte köpa fler böcker på ett tag. Åtminstone inte förrän nästa lön dimper ned. Men den var röd och fin och den verkade så rolig där den stod på hyllan hos Hamrelius i Malmö: A Girl's Guide to Vampires av Kate MacAlister. Ursäkterna virvlade med rasande fart i huvudet när jag gick ut ur affären med boken i handen. Allt från "Det var ju bättre att jag köpte den här som var en billig paperback istället för någon av de inbundna jag tittade på" till "Den är röd så den kanske kan räknas som julpynt?" Håller med om att den sista var lam, men på den nivån var det, gott folk. Jag skäms.

Sedan blev det ännu värre när vi for vidare till Köpenhamn. Gick in på Arnold Busck för att leta efter pussel med konstmotiv (och det var faktiskt sant - ingen dålig ursäkt!) men råkade på något konstigt sätt förvirra mig in på avdelningen för engelsk skönlitteratur. Medan sambon pliktskyldigt letade pussel konstaterade jag att det finns väldigt många titlar av Murakami som jag av någon outgrundlig anledning inte har. Höll dem i handen länge men bestämde mig för att vänta till imorgon och beställa dem på jobbet istället så jag kan köpa dem med rabatt. Det var väl ett moget beslut?

Har jag tur så kommer de i så fall kanske samtidigt som en annan bok jag också beställt: A Certain Slant of Light av Laura Whitcomb. Den handlar om två spöken som blir kära i varandra och skaffar varsin ny kropp för att kunna umgås. Naturligtvis blir det inte problemfritt, och jag tänkte att deras förhållande skulle få underhålla mig i jul mellan glöggen och paketen. Hoppas den hinner fram till dess! Jag blir nyfiken bara av att se framsidan på den, så det bådar gott. Tror att den kan passa perfekt i mörkret kring nyår. Jag ska skänka en tanke till alla stackare som kämpar med sina Lessing och Wijkmark som de fått i julklapp när jag läser min gotiska spökhistoria och äter knäck. Hehe.

4 kommentarer:

Marianne sa...

Vad skönt att det finns fler som inte kan hålla sina köpstopp!
Ska vi göra ett nytt försök efter nyår?
Allvarligt talat måste jag skärpa mig och läsa mer av allt halvgammalt och oläst som står i hyllorna.
Well, well ...

Bokomaten.. sa...

Oh! Två böcker som skall in på önskelistan innan jul!

Anonym sa...

Åh, A Certain Slant of Light låter underbar! Tack för tipset.

/Helena, som numera är tillfreds med sitt maniska bokköpande.

Calliope sa...

Jepp, vi tycks alla vara i gott sällskap :)
Tror att det är bäst och lugnast om jag slutar kämpa emot - jag ger upp och omfamnar min bokfetisch, helt enkelt. Större chans att det funkar än att jag fixar ett köpstopp. Nyköpta böcker är ju alltid roligare än sådana som blivit stående...