17 december, 2007

Bortblåst läsro

Jaha, här får man äntligen en ledig dag efter helgen från helvetet på bokhandeln och vad händer? Byggjobbarna på andra sidan gatan äter sin morgonfika och så kläcker någon den briljanta idén: "Vad säger ni gubbar, idag ska väl den där trappan bort eller? Bengt, tar du borren?"

Jag tänker mig att det måste ha gått till ungefär så. Hur som helst blev resultatet att en liten rödklädd man (och det är ingen tomtenisse) envist, hela dagen utan uppehåll, har malt ner nämnda trapp med en betongborr som låter TA-TA-TA-TA-TA-TA så att hela mitt hus skakar. Min sönderstressade själ skriker i kapp med borren och undrar försynt när den nu ska få den utlovade stunden med varm choklad och en god bok. TA-TA-TA-TA-TA, svarar betongborren.

Just nu tycker jag väldigt synd om mig själv.

............................................................................
Mannen på bilden är för övrigt inte mannen i texten. Om det ändå vore så väl! Nej, mannen i texten har en j-vla liten maskin som han sitter i och på den är det monterat en megaborr... Läsandets fiende, ditt namn är borr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh nej, jag lider verkligen med dig! Det där händer ALLTID mig när jag är ledig och vill gosa ner mig i läsfåtöljen. Lagen om alltings jävlighet.

Calliope sa...

Det är dag tre i rad som de håller på nu, vill jag bara tillägga. Trappjävlen verkar vara gjord av solid betong...