12 augusti, 2010

Te för bibliofiler

Idag dricks det bibliofil-te. Mr Morgan's Tea, en blandning gjord för att i så stor utsträckning som möjligt likna det te som J. Pierpoint Morgan drack i slutet av 1800-talet, när han satte ihop grunden till det som idag är en av världens finaste och största boksamlingar: The Morgan Library i New York. Teet är köpt i Morgan Library and Museum's gift shop och smakar alldeles ypperligt. Starkt och lite rökigt, inget för mesar men perfekt för bibliofiler som vill fortsätta hålla ångan uppe under många sidor till. Eftersom jag är en total sucker för både te och böcker, var det givet att jag köpte med mig en påse hem. Yummi!Läs mer om The Morgan Library här.

4 kommentarer:

Cinnamon sa...

Det var en fin påse också.

Eustace H. Plimsoll sa...

Härligt!!! Te och bibliofili är på något sätt en gemytlig kombination. Mina vanor ser ut som följer:
Vardag: PG Tips i påse till frukostens SvD, DN och Daily Telegraph (de två senare i nätupplaga).
Helg: Långfrukost med engelsk frukost och en kanna Twining´s Earl Grey i lösvikt till tidningsläsandet som efterhand övergår i bokläsande.
Kväll: Ett evigt sökande efter den perfekta blandningen av Assam och Darjeeling i lösvikt till bokläsningen i favoritfåtöljen (Queen Elizabeth bjuder på en blandning av dessa teer på sina garden parties i Buckingham Palace).
Mer sällan: Lapsang till pipan med latakiatobak.
Kombinationen pipa och bok är även den ypperlig.

Nathalie T sa...

Även om jag inte är något större fan av te så var det en rolig idé. Det skadar ju inte att påsen var kanonsnygg.

Calliope sa...

Påsen är superfin & pryder verkligen sin plats på hyllan därhemma!

Eustace: visst är pipa och bok något alldeles speciellt! Om jag någonsin skulle börja röka vore det nog just för att det ser så mysigt ut att sitta där med boken i knäet och pipan långsamt puffande i munnen. Att jag sedan skulle dö av rökhosta och rinnande ögon är en helt annan sak ;)