23 augusti, 2010

Pussla med Jane Austen

Regn, regn och regn. Och så lite regn på det. Medan hela stora världen utanför dränks i syndafloden, kan boknördar som jag (som bor på översta våningen och därmed slipper oroa mig för översvämmade källare, nyinflyttade sötvattensfiskar i vardagsrummet och annat obehagligt), med fördel vända bort uppmärksamheten från de grå skyarna och istället titta ned på bordet där mitt senaste pussel väntar. Vi minns alla Edward-pusslet, som tyvärr aldrig blev färdiglagt eftersom alla svarta fält flöt ihop och gjorde det omöjligt att klura ut vad som var vad, men den här gången är jag övertygad om att det kommer gå bättre. Jag har nämligen sällskap av ingen mindre än Jane Austen själv:
Den här obehagligt snygga pusselboxen i form av en bok hittade jag på The Booksmith i San Francisco. Måste-måste-måste-ha-känslor dök upp väldigt snabbt.
Själva pusslet ligger inuti "boken" och i locket kan man se hur det färdiga motivet kommer att se ut. Jane själv, omgiven av citat från sina böcker, blir uppvaktad av en stilig herre. Kyskt och känslosvallande på en gång, precis som det ska vara. Pusslet har 500 bitar och är tillverkat av Potter Style, en del av Random House. Kikar man på deras hemsida inser man snart att de är företaget som ligger bakom väldigt många av de fiiiiina saker som man alltid står och dreglar över i butikerna. De producerar allt från anteckningsböcker till brevkort, många av dem med litterära motiv. När det gäller pusslet, fanns det hos Booksmith till exempel också liknande boxar som Austen, fast med Alice i Underlandet och Trollkarlen från Oz. Behöver jag säga att jag ville ha dem allesammans? Efter mycket om och men och oj och ack valde jag Austen, för jag tyckte att det var snyggast. Så här kommer det färdiga pusslet att se ut:
Nu väntar jag bara på det perfekta tillfället att sätta mig ner och påbörja pusslandet. Någon gång kanske lille valpen somnar och någon gång kanske jag har jobbat färdigt och då... Någon gång.
Om du liksom jag drabbas av habegär, kan pusslet beställas från Amazon.com. Sök på Jane Austen Puzzle, eller på ISBN 978-0-307-45383-9, så hittar du det.

9 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Underbart :)

Vixxtoria sa...

Jag är inte ett dugg avundsjuk. Jag tycker ändå inte om att pussla.

Anna S (Bokstävlarna) sa...

*har drabbats av akut habegär* ;)

Sandra sa...

VILL HA, VILL HA!! =)

Cinnamon sa...

Vilket fint pussel. Jag hatar att lägga pussel men om jag hade detta så skulle jag göra mitt bästa i allafall.

Arina sa...

Det var ett fint pussel. Tur att jag redan har stillat mitt pusselbehov för i år.

En liten varning angående valpar och pussel. Tappade bitar slinker väldigt fort i i valpgap och även om man hinner ta den innan den slinker ner så blir det lätt märken. En gång åt vår stora valp upp ca 1000 bitar av mitt favoritpussel.

Jag köpte en gång ett 5000-bitarspussel som var väldigt mycket svart i och det blev heller inte färdiglagt. Annars gillar jag att lägga enfärgat, som himmel och liknande.

Calliope sa...

Åt han upp 1000 bitar?!? Två följdfrågor inställer sig: hur stor var valpen? Lilleman här skulle nog inte få plats med mer än högst 10 bitar i sin mage. Och hur stort var pusslet?!? Fanns det alls något kvar när ätandet var avslutat? (Det blev visst tre följdfrågor...)

Arina sa...

Pusslet var på 4000 bitar och hon åt upp ca en fjärdedel så det är bara en uppskattning. Hon var korsning mellan dobermann och newfoundland och var kanske snarare unghund än valp så hon var ganska stor. Jag kan dock meddela att hon bajsade blått i flera dagar.

Calliope sa...

Haha! Antar att man ska vara glad att det kom ut till sist i alla fall :D