24 augusti, 2010

Den stora ovissheten

Sista dagen i ovisshet och jag gillar det.
Ovisshet om vad? Hans Koppel, naturligtvis. Ryktet säger att imorgon är dagen för Det Stora Avslöjandet, att det är då vi äntligen (?) får veta vem det är som döljer sig bakom pseudonymen. Min gissning är att det är en man i 35-årsåldern som tidigare har arbetat i media, möjligen med att ge ut barnböcker. Mer än så tänker jag inte spekulera.
Det enda jag undrar nu är varför man alls bryr sig om att skriva under pseudonym om man ändå tänker avslöja den efter ett tag? Är det bara PR man är ute efter? Jag gillar Koppels böcker och ser verkligen fram emot att läsa den senaste, Kungens födelsedag, som i detta nu förhoppningsvis är på väg mot mig i ett litet paket, men behöver jag verkligen veta vem som hållit pennan? Nej. En bra bok är en bra bok oavsett vem som har skrivit den och i spåren av alla Lars Keplers och Tim Davys är jag faktiskt lite mätt på både pseudonymerna och de eventuella avslöjanden som de för med sig. Jag fäller ner mina öron, struntar i tillkännagivandet och väntar envist på att bara få läsa boken.

6 kommentarer:

Nathalie T sa...

Jag förstår inte heller varför man absolut måste veta vem det är som står bakom en bok. För mig är boken, inte författaren det intressanta. Ibland känns pseudonymer bara som ett väldigt billigt pr trick även om jag kan förstå att författare som skriver om känsliga ämnen kanske inte vill skylta med sina namn.

Bokomaten sa...

Jaha, så var det avslöjat då. Förklarar varför inte Petter Lidbeck (som ju kommer och hälsar på här i krokarna om ett par veckor, faktisk..) spottat ur sig riktigt lika många barnböcker som han brukar, på sistone.

Calliope sa...

Kommer han till Litteralund?

Bokomaten.. sa...

Hmm... osäker faktiskt, har lyssnat på honom tidigare men inte där. Ska genast kolla.. han är ju lite av en superstjärna i barnbokssammanhang så han kan vara lite svårbokad men han kommer faktiskt till min lilla kommun för ett jubileum.

Bokomaten.. sa...

Uppdatering: visst gör han det, Calliope..-)

Calliope sa...

Minsann! Finfolk på besök :)