02 augusti, 2010

Dagens bibliotek: Alcatraz

Calliope har - som sig bör när man turistar i San Francisco - besökt Alcatraz. Tyvärr var alla kvällsturer fullbokade under tiden vi är här, men även i dagsljus är det före detta fängelset en rätt läskig plats. Det krävs inte mer än ett uns fantasi för att föreställa sig allehanda hemska saker som hände där.
Men i det soligaste hörnet av det annars iskalla fängelset fanns ett rum som måste ha varit extremt uppskattat. Det var nämligen där man hade inrymt fängelsebiblioteket. Att låna böcker där var ett privilegium, något fångarna fick som belöning för gott uppförande. Böcker som belöning. Hade jag suttit där hade jag varit väldigt snäll i hopp om att få besöka det där soliga rummet.
Så här ser biblioteket ut idag:

4 kommentarer:

Evalinn sa...

Spännande! Och jag är grymt imponerad av din resa, var har du INTE varit? ;-)

MariaH sa...

o jag börjar genast undra över vilka böcker som fanns där... fast det går säkert att snoka upp i nått dokument. Väldigt härligt ljus i bilderna.

Stringhyllan sa...

Hej Calliope. Hur länge ska ni vara borta egentligen? Den här resan verkar verkligen fabulös.
Det här är din före detta kollega (på Entré) som har startat sin första blogg. Hoppas att min blogg blir lika fin och bra som din är!

Calliope sa...

Jotack, resan är ganska fabulös - den har varit allt jag ville att den skulle bli och lite till :) Tyvärr (eller tack och lov, som min plånbok skulle säga) är den alldeles snart slut.
Trevlig blogg, Stringhyllan! Den bådar redan mycket gott!